StoryEditor

HDZ BiH: Formirano NATO povjerenstvo je produkt napora legitimnih hrvatskih predstavnika

Piše D  /  24.02.2021., 02:02h

"Osnivanje NATO povjerenstva za transatlantske integracije predstavlja snažan iskorak u sigurnosnom smislu, osiguravanju stabilnosti Bosne i Hercegovine, regije i jugoistočnog dijela Europe.

Ključni doprinos u postizanju preduvjeta za službeno osnivanje ovog tijela rezultat je djelovanja legitimnih političkih predstavnika hrvatskog naroda i politike koju zastupaju predstavnici HDZ-a BiH i HNS-a, ne samo u ovom sazivu Vijeća ministara, nego i u onim prethodnim.

Pozdravljamo pronalazak modusa za rad ovog tijela, kao i sve buduće aktivnosti koje slijede u ovome kontekstu.

Upravo snažnim zagovaranjem nužnog iskoraka i diplomatskim aktivnostima uspio se napraviti jedan ovakav podvig koji ima razne benefite za Bosnu i Hercegovinu i njene institucije, kao i osiguranja trajnog mira u europskim i globalnim okvirima.

Unatoč različitim političkim poimanjima i afinitetima prema NATO-u koji postoje u Bosni i Hercegovini, HDZ BiH nastavlja svoje snažno političko i diplomatsko djelovanje u pogledu NATO integracija.

Također, ovakav politički iskorak treba poslužiti kao snažan motiv za intenzivne razgovore u procesu donošenja novog, europskog Izbornog zakona BiH kao političkog prioriteta od ključne važnosti za našu zemlju. Na tragu ovog uspješnog dogovora priželjkujemo i istu razinu otvorenosti i konstruktivnog rada koji će rezultirati konačnim dogovorom i na temu koja usmjerava budućnost europske BiH", priopćeno je iz HDZ-a BiH

Dnevnik.ba

16. rujan 2021 11:09