StoryEditor
reakcija

HDZ 1900: Pozivamo na poštivanje Daytonskog sporazuma

Piše fena  /  02.07.2023., 16:31h

HDZ 1990 podržava visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta u djelovanju s ciljem očuvanja ustavno-pravnog poretka Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz te stranke.

„Posebno pozdravljamo posljednju odluku kojom se poništava grubi nasrtaj Narodne skupštine Republike Srpske na ustavni poredak i Daytonski sporazum. Sve političke opcije i pojedince pozivamo na poštivanje Daytonskog sporazuma, a sva osjetljiva pitanja moraju se rješavati kroz međusobno uvažavanje i dijalog. Samovolja, primitivna i uvredljiva retorika za HDZ 1990 nisu put prema euroatlantskim integracijama“, navodi se u priopćenju.

HDZ 1990 smatra kako djelovanje NSRS predstavlja „političku igru kojom se blokira rješavanje za građane bitnih problema“.

„Kao odgovorna stranka hrvatske provenijencije izričito se ograđujemo od bilo kakve potpore, pa i prešutne, onima koji zemlju guraju u nestabilnost i dezorijentiranost. Građani ove zemlje očekuju od Ureda visokog predstavnika da će kao konačni tumač primjene Daytonskog mirovnog sporazuma, čiji je dio i Ustav BiH, nastaviti pozorno pratiti i sankcionirati sve aktivnosti, a sve s ciljem očuvanja stabilnosti društva i ustavno-pravnog poretka“, stoji na kraju priopćenja.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 23:13