HBŽ-u sljedeće godine na raspolaganju oko 82 milijuna maraka

proračun

HBŽ-u sljedeće godine na raspolaganju oko 82 milijuna maraka

stu 05, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

 Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) na svojoj današnjoj sjednici donijela je Odluku o davanju suglasnosti na Dokument okvirnog proračuna (DOP) HBŽ-a za razdoblje od 2020. do 2022. godine.

Osnova za izradu tog dokumenta bile su Smjernice ekonomske i fiskalne politike Hercegbosanske županije za razdoblje od 2020. do 2022. godine, makroekonomske projekcije i pretpostavke za slijedeće srednjoročno razdoblje, kao i prioriteti županijske vlade i ciljevi fiskalne politike, a imajući u vidu financijski okvir raspoloživih sredstava.

Procjenjuje se da će Hercegbosanska županija u 2020. godini imati na raspolaganju ukupno 82.120.120  maraka, što je blago povećanje od 0,34 posto u odnosu na tekuću godinu, navodi se u priopćenju Ureda za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a, prenosi Fena.

Također, očekuje se da će prihodi te županije porasti na 83.390.000 maraka u 2021. godini i 85.070.000 maraka u 2020. godini.

Vlada je također donijela Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava tekućih prijenosa „Poticaj poljoprivrednoj proizvodnji“ utvrđenih Proračunom HBŽ-a za 2019. godinu u iznosu od 1.000.000 maraka.

Svrha ovoga programa je nastaviti započete i otvoriti nove procese u poljoprivrednom sektoru s ciljem ostvarivanja povećanja obujma poljoprivredne proizvodnje, zadovoljavanja potreba domaćeg tržišta vlastitim proizvodima, opskrbe prehrambene industrije sirovinama i stabilizacije tržišta poljoprivrednih proizvoda.

Donesen je i Zaključak da Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ-a u taj program ugradi sve usvojene prijedloge ministara na sjednici županijske vlade.

Također, Vlada je donijela Odluku kojom se daje suglasnost na Prijedlog izmjena Odluke o osnivanju posebnih lovišta na području Federacije BiH u dijelu koji se odnosi na granice posebnog lovišta "Hrbljina-Kujača" na način da se iz predmetnog lovišta izuzme koncesijski prostor koji je planiran za izgradnju vjetroparka Škadimovac u Glamoču.

Preostale predviđene točke dnevnog reda bit će razmatrane u nastavku sjednice, navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba

Tagovi: