Ujedinjena turistička ponuda triju županija bit će predstavljena na sajmu u Tel AvivuFENA (ARHIVA) - Fena (arhiva)
StoryEditor
Turizam BiH

HBŽ, HNŽ i ZHŽ predstavljaju svoju turističku ponudu na sajmu u Izraelu

Piše Fena  /  29.03.2022., 11:30h
Ujedinjena turistička ponuda Hercegbosanske, Zapadno-hercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije bit će predstavljena danas i sutra na međunarodnom mediteranskom turističkom sajmu u Tel Avivu (IMTM 2022).

Predstavnici triju navedenih županija sudjelovat će u naredna dva dana na sajmu te predstaviti i nastojati privući što veći broj zainteresiranih posjetitelja da posjete prostore ovih županije, priopćeno je iz Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ).

Svečanom otvaranju sajma u ime Vlade HBŽ-a jutros su prisustvovali predsjednik Vlade Ivan Vukadin i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Božo Perić. Otvaranju su nazočili i predstavnici izvršne vlasti iz Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) - predsjednik Vlade Nevenko Herceg i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Donko Jović te predstavnici Zapadnohercegovačke županije.

Izaslanstva ovih županija čine predstavnici lokalnih zajednica, javnih poduzeća, ugostitelja, hotelijera i turističkih agencija.

Također, predstavnici Vlade HBŽ-a za vrijeme trajanja sajma održat će brojne sastanke s ciljem nastavka uspješno započete trilateralne suradnje između Države Izrael, Republike Hrvatske i tri županije s područja BiH.

IMTM 2022 globalni je događaj i najveći kao takav na području Mediterana, a ujedno i izvrsna prilika za umrežavanje i povezivanje svih razina poslovanja i usluga u području turizma. Sajam je službeno i jedina turistička izložba za tržište turizma u Izraelu. Specifičnosti sajma su mnogobrojni sastanci, seminari, konferencije, prezentacije aktualnih noviteta u sferi komercijalnog turizma.

Porast broja izlagača i posjetitelja svake godine jedna su od glavnih karakteristika sajma. Oko 2.000 izlagača iz 57 država svijeta zauzet će svoje mjesto na ovogodišnjem sajmu, među njima brojni nacionalni i regionalni turistički uredi, konferencijski centri, hoteli, spa i golf odmarališta, kruzerske tvrtke, tvrtke za iznajmljivanje automobila, zrakoplovne tvrtke, zemaljski agenti, turoperatori, destinacijske menadžment tvrtke, trgovinska udruženja, trgovinske publikacije i pružatelji tehnologija u oblastima turizma.

Vrijeme pandemije koronavirusa uvelike je utjecalo na turistički sektor zato ovaj sajam dobiva još više na svojoj važnosti i mnogi ga gledaju kao početak ponovnog turističkog procvata diljem svijeta.

Dnevnik.ba

01. prosinac 2022 11:15