StoryEditor

Hasanbegović otkrio u čijem će saborskom klubu sjediti

Piše D  /  08.07.2020., 09:07h

Prijeti li Škorinu pokretu raskid suradnje te hoće li sjediti u klubu Domovinskog pokreta ili Suverenista u Dnevniku Nove TV otkrio je Zlatko Hasanbegović.

“Domovinski pokret ima sjajnu budućnost, to govore izborni rezultati. Postojat će klub Domovinskog pokreta, a sukladno prethodnom međustranačkom dogovoru formirat će se i klub Suverenista. Ja ću biti u klubu Domovinskog pokreta, to je potpuno uobičajena praksa”, rekao je Hasanbegović.

Na pitanje bi li sjedio u Saboru bez Škorinog Domovinskog pokreta odgovorio je kako je smisao koalicija postići što više mandata.

“Izborni zakon treba korjenito promijeniti, to je majka svih reformi, a zna se tko je protiv toga”, kazao je.

Upitan bi li dignuo ruku za SDSS u Vladi, odgovorio je “naravno da ne”.

“Plenković je ispunio svoje obećanje da će njegov HDZ složiti većinu sa sebi svjetonazorski sličnim strankama, a među njima je i SDSS”, kaže Hasanbegović koji smatra kako njegov plan ne potiče netoleranciju.

Tvrdi kako je način predstavništva nacionalnih manjina ključna anomalija izbornog zakona, ali da pritom ne osporavaju njihovo participiranje u vlasti. 

“Ljudi poput Radina koji nisu imali protukandidate sada arbitriraju tko će biti premijer. To je sumrak hrvatske demokracije”, smatra Hasanbegović. 

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 08:49