StoryEditor

Hamilton produžio vjernost Mercedesu

Piše D  /  03.07.2021., 12:07h

Najuspješniji vozač Formule 1 u povijesti sa sedam naslova i 98 pobjeda, Britanac Lewis Hamilton (36), potpisao je novi ugovor za Mercedes do kraja sezone 2023.

Zarađivat će 40 milijuna funti odnosno 46,5 milijuna eura godišnje. Slična primanja imao je i u ugovoru koji je isticao na kraju ove godine.

- Teško je vjerovati da je prošlo skoro devet godina kako radim s ovom nevjerojatnom momčadi i uzbuđen sam što ćemo nastaviti suradnju još dvije godine. Ostvarili smo toliko stvari zajedno, ali imamo još dosta toga, na stazi i izvan nje - rekao je Lewis i dodao:

- Nevjerojatno sam ponosan i zahvalan koliko me Mercedes podržao u cilju poboljšanja različitosti i jednakosti u našem sportu. Ostali su odgovorni i napravili važne korake u stvaranju raznolikijeg tima i uključivog okruženja.

Hamilton trenutačno zaostaje 18 bodova za Maxom Verstappenom iz Red Bulla nakon osam od 23 utrke Svjetskog prvenstva. I ovaj vikend vozi u Spielbergu u Austriji.

- Hvala svim posvećenim i talentiranim pojedincima u Mercedesu čiji je naporan trud omogućio sve ovo i upravi na trajnom povjerenju. Ulazimo u novo doba bolida koje će biti izazovno i uzbudljivo. Ne mogu dočekati da vidim što još možemo učiniti zajedno - zaključio je Hamilton, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 14:37