Article_Top_970x250

Hamasova Al-Qassam raketirala izraelsko područje blizu nuklearnog reaktora u Dimoni

sukob izraela i palestine

Hamasova Al-Qassam raketirala izraelsko područje blizu nuklearnog reaktora u Dimoni

svibnja 12, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Brigada Al-Qassam, vojno krilo Hamasa, priopćila je da su ispalili 15 raketa prema izraelskom gradu Dimoni, u blizini glavnog nuklearnog reaktora u zemlji, nakon što je Izrael obećao oštar odgovor protiv palestinskih militanata.

Grupa je u srijedu objavila svoj najnoviji raketni napad iz Gaze na Izrael, dodajući da je ispaljeno još 50 raketa prema gradu Ashdodu.

Nepotvrđeni snimak objavljen na društvenim mrežama navodno pokazuje rakete ispaljene prema Dimoni. U srijedu su raketne sirene upozoravale Dimoni, Ashdodu i druga izraelska područja, uključujući Ashkelon, Yavne i Beershebu, navodi Times of Israel.

 Izraelske obrambene snage (IDF) priopćile su da je u srijedu popodne iz Gaze ispaljen raketni napad na južni Izrael, prethodno izvijestivši da je samo u proteklih 38 sati lansirano više od 1.050. Zračni napadi posljednji su izljevi nasilja usred ozbiljne eskalacije izraelskih snaga i palestinskih militanata Hamasa ovog tjedna.

Izraelski ministar obrane Benny Gantz izjavio je u srijedu da će ID nastaviti zračne udare na navodne ciljeve Hamasa u Gazi sve dok ne zavlada "potpuna tišina".

Prema podacima palestinskog Ministarstva zdravstva, od napada u Gazi ovog tjedna umrle su 53 osobe, uključujući 14 djece, dok je 320 osoba ozliješeno. U međuvremenu se izvještava da je u Izraelu ubijeno šest osoba.

Dnevnik.ba