StoryEditor
na autobusnoj stanici

Hamas preuzeo odgovornost za smrtonosni napad u Jeruzalemu

Piše desk  /  30.11.2023., 13:15h

Hamas je preuzeo odgovornost za jutrošnju pucnjavu na autobusnoj stanici u Jeruzalemu u kojoj su ubijene tri osobe, a 16 ih je ozlijeđeno. Militantna organizacija je na Telegramu pohvalila svoje vojno krilo, brigade al Qassam, za "herojsku operaciju u Jeruzalemu".

Prema navodima izraelske policije napadači su neutralizirani na licu mjesta. Radi se o dvoje braće, Muradu Muhammadu Nimru (38) i Ibrahimu Muhammadu Nimru (30) koji su već ranije bili u zatvoru zbog terorističkih aktivnosti, piše Sky News.

"Dok krvarimo naše mučenike, potvrđujemo da je ova operacija prirodan odgovor na zločine okupatora, uključujući brutalne masakre u pojasu Gaze i ubijanje djece u Jeninu te na nasilje nad našim zatvorenicima koji se nalaze u okupacijskim zatvorima", stoji u priopćenju Hamasa. 

Izraelski ministar: S Hamasom se može razgovarati samo kroz rat 

Izraelski ministar nacionalne sigurnosti Itamar Ben Gvir kazao je da su dvojica napadača u Jeruzalemu koji su pucali po civilima na autobusnoj stanici članovi militantne skupine Hamas koji su živjeli u istočnom dijelu Jeruzalema. 

"To su očito Hamasovi operativci. Hamas ima dva glasa - jednim zagovara prekid vatre, a drugim teror. Ovaj incident ponovno dokazuje kako ne smijemo pokazati slabost i kako s Hamasom moramo razgovarati samo kroz akcije, samo kroz rat", rekao je Gvir. 

Dnevnik.ba

24. srpanj 2024 11:28