StoryEditor

Hamas pozvao palestinske vlasti da povuku priznanje Izraela

Piše D  /  31.01.2020., 05:01h

- Palestinci bi trebali ući u fazu svih vrsta aktivnog otpora kako bi uništili američki plan - poručio je Khalil al-Hayyah, zamjenik čelnika Hamasa, vjernicima tijekom džume u džamiji u Gazi, prenosi Fena.

Svi bi trebali znati da ima snažnih ljudi u Palestini koji znaju kako braniti svoju zemlju svim svojim moćima - kazao je al-Hayyah.

Hamas i ostale oružane palestinske grupe „pripremile su vojsku i promovirale su oružje za protjerivanje okupatora (Izraela) s naše zemlje“,  dodao je.

Tijekom jutarnjih sati izraelski zrakoplovi su izveli niz intenzivnih zračnih udara po položajima Hamasa u gradu Rafahu na jugu Pojasa Gaze, priopćili su palestinski i izraelski izvori.

Glasnogovornik izraelske vojske izjavio je da su zračni udari uslijedili kao odgovor na raketne napade Hamasa u pravcu Izraela u četvrtak navečer, dok su Hamasovi sigurnosni dužnosnici priopćili da je velika šteta izazvana na farmama u toj regiji usprkos tome što nije javljeno o eventualno ranjenim ljudima.

Važno je napomenuti da je niz sporazuma o primirju, postignutih uz posredovanje Egipta, Ujedinjenih nacija i Katara, dogovoren u prošloj godini između Hamasovih vladara Gaze i Izraela, prenosi Xinhua.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 05:44