StoryEditor

Halilović došao u Liège i objašnjavao zašto do sada nigdje nije uspio

Piše D  /  06.02.2019., 01:02h

‘‘Prve impresije o navijačima? Fantastični su. Mislim da nikad nisam vidio takvu atmosferu‘‘, okupljenim novinarima rekao je nogometaš koji je u karijeri bio član triju europskih prvaka – Barcelone, HSV-a i Milana, prenosi Index.hr

 

 Halilović je u nastavku razgovora pričao o svojoj karijeri i secirao je razloge zbog kojih je s 22 godine promijenio čak šest klubova otkako je prije pet godina napustio Dinamo

S 18 godine stigao je poziv s Camp Noua. Hrvatski tinejdžer dobio je priliku o kojoj maštaju svi klinci na svijetu koji igraju nogomet – biti u istoj momčadi s Leom Messijem. Halilović priznaje da takvu priliku nije mogao propustiti, iako je bio svjestan da se tamo neće naigrati.

 

 

‘‘Ne žalim, 99 posto klinaca na mom mjestu također bi prihvatilo ponudu Barcelone‘‘, kazao je Halilović koji je poslan na posudbu u Gijón, u kojem se jako dobro snašao. U Sportingu je odigrao 36 utakmica i zabio je tri gola. Ipak, to je bilo nedovoljno za povratak na Camp Nou, a onda je stigla ponuda iz Bundeslige. U HSV-u je proveo samo šest mjeseci, a premda je nekoliko prvih utakmica odigrao solidno, vrlo brzo je nestao iz kadra.

"Strašno mi se svidio trener Bruno Labbadia, ali on je dobio otkaz nakon četiri utakmice, a njegov nasljednik nije me vidio u svom sustavu. Jasno mi je rekao da želi igrati s dvojicom napadača i da mu se u koncepciju ne uklapa klasična desetka‘‘, rekao je novi igrač Standarda pa je prešao na priču o Las Palmasu.

Mladi ofenzivni veznjak na Kanarima je proveo godinu i pol dana. Imao je redovitu minutažu i pružao je korektne partije. Za Las Palmas je nastupio 38 puta i postigao je dva pogotka.

‘‘Bilo je dobro, ali sam se ozlijedio i bio sam izvan terena četiri mjeseca na početku druge sezone‘‘, kazao je.

A onda je stigao poziv posrnulog velikana iz Milana. Prošlog ljeta Rossoneri su doveli Halilovića nadajući se da će se njegov talent napokon pokazati. Međutim, to se nije dogodilo. Gattuso nije imao strpljenja za mladog veznjaka i Halilović je u dresu Milana odigrao samo dvije utakmice, obje u Europa ligi protiv Dudelangea. Halilovića su novinari pitali zašto nije dobio šansu na San Siru.

‘‘To morate pitati gospodina Gattusa‘‘, nasmijao se novi igrač belgijskog kluba i nastavio:

"Razgovarali smo nekoliko puta i on mi je rekao da voli igrače poput mene, ali rekao mi je da sam još mlad i da se moram prilagoditi načinu rada u Milanu i taktički napredovati. Mogao sam ostati i čekati priliku, ali to mi nije bio cilj. Želim igrati i pokazati svima što mogu napraviti na terenu. Zato sam došao u Standard. Dolazak u Belgiju ne smatram velikim korakom unatrag. Prije nego što sam potpisao ugovor, gledao sam neke utakmice belgijskog prvenstva, fokusirao sam se na način igre Standarda i mogu slobodno reći kako sam došao ovdje da bih osvojio naslov prvaka‘‘, zaključio je hrvatski nogometaš.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 19:37