StoryEditor

Hajdukov predsjednik neočekivano upao na pripreme kako bi razgovarao s trenerom....

Piše D  /  02.07.2019., 10:07h

Brbić i delegacija Hajduka susreli su se s trenerom Hajduka Sinišom Oreščaninom. Svi zajedno su razgovarali, a vodeći ljudi kluba su i na ovaj način u izravnom razgovoru dali potporu treneru.

Svi će na okupu ostati i sutra, kada je na programu prijateljska utakmica sa Slaskom.

Podsjetimo, Hajduk je prije nekoliko dana otpustio šefa omladinskog pogona Krešimira Gojuna koji je tu funkciju obnašao od ljeta 2016. godine kao posljednji "preživjeli" član sustava koji su u Hajduku postavili još Ivan Kos kao predsjednik i Mario Branco kao sportski direktor.

Gojun je, tvrde iz splitskog kluba, optužio svog nadređenog sportskog direktora Sašu Bjelanovića da je od njega tražio da u svibnju uoči utakmice Hajduka II i Šibenika "pomogne Šibeniku" da uđe u Prvu HNL. Bjelanović je odmah objavio da je zbog toga podnio privatnu tužbu protiv Gojuna.

Trener prve momčadi Siniša Oreščanin dramatičnim je priopćenjem stao na stranu potjeranog Gojuna i poručio klubu da ponovno istraži navode o pokušaju namještanja koji je Gojun prijavio i dobio otkaz ili neka potjera i njega. Trener Hajduka u klub je stigao s Gojunom i njihova je veza neraskidiva. No ovdje se ne radi samo o tome nego i o borbi za prevlast u Hajduku, i to u vrlo ranjivom trenutku za klub.

Uprava Hajduka je deklarativno stala uz Oreščanina, ali javna je tajna da Marin Brbić već ima spremnu zamjenu. Riječ je o Damiru Buriću, treneru Bilih iz prvog Brbićevog mandata na čelu Hajduka.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 06:16