StoryEditor

Hajduk se nagodio s bivšim šefom Akademije koji ga je optužio za namještanje

Piše D  /  28.02.2020., 09:02h

Gojun je tužbom osporavao opravdanost dobivenog otkaza, a tražio je novac koji mu je pripadao do kraja ugovora s Hajdukom.

Kako doznaje Dalmatinski portal, Gojun je nagodbom dobio oko pola traženog iznosa, a povukao je sve optužujuće navode iz maila koji je bio poslao predsjedniku Hajduka Marinu Brbiću.

Iako je ovo bio spor između Gojuna i Hajduka, u njega je neizravno bio uključen i bivši sportski direktor Saša Bjelanović. Gojun je, naime, tražio i da Bjelanović povuče svoju privatnu tužbu, što je ovaj i napravio.

Podsjetimo, Gojun je otpušten krajem lipnja prošle godine nakon što je sportskog direktora Sašu Bjelanovića optužio da je od njega tražio da "pomogne" Šibeniku u borbi za 1. HNL tako da u susretu kluba sa Šubićevca i Hajduka 2 u drugoj ligi odigranom u svibnju 2019. ne koristi najbolje igrače. Nakon što je u klubu provedena interna istraga, Bjelanović i jedan od svjedoka Mario Brkljača ostali su u klubu, a Gojun je dobio raskid ugovora. Kako je bivši trener Hajduka Siniša Oreščanin otvoreno stao na stranu Gojuna, jasno je bilo da za njega više nema budućnosti u klubu. Čekao se prvi kiks, a on je došao nakon ispadanja od Gzire United.

Gojun je od Hajduka tražio novac koji mu je pripadao do kraja ugovora s klubom jer je osporavao osnove prema kojima je dobio otkaz. Hajduk je službeno i pravno raskinuo ugovor s njim nakon što je Gojun potpisao da nema materijalnih dokaza za namještanje jer su ustvrdili da je povrijedio ugovor klevetom jer drugo ne može dokazati. Neslužbeno, to je bio samo povod za konačni okršaj Brbićevog klana i ljudi preostalih u Hajduku iza Ivana Kosa.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 00:26