StoryEditor

Hajduk pobijedio nakon skoro dva mjeseca "posta"

Piše D  /  21.11.2020., 07:11h

Hajduk je poveo u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena golom Umuta Nayira, a drugi gol za goste je u 56. minuti Soldo zabio u vlastitu mrežu.

Boro Primorac je na klupi ostavio Dimitriosa Diamantakosa i od prve minute je u špicu gurnuo Umuta Nayira. Ni Dimitrov nije igrao od prve minute već je umjesto njega zaigrao Stefan Simić koji je trebao čuvati Ivana Krstanovića, no domaći trener Tomislav Stipić je svojeg najopasnijeg igrača također ostavio na klupi.

Stipić je Krstanovića ubacio u igru već u 10. minuti umjesto ozlijeđenog Bačelić-Grgića i Slaven je u otvaranju bio nešto kvalitetniji iako ne pretjerano opasan. U slabom i na trenutke negledljivom prvom poluvremenu domaćini su mogli povesti u 17. minuti kad je Jurić izgubio skok s Božićem, ali je Jradi uspio izbaciti Solda iz ravnoteže i spriječiti ga da zapuca u dobroj prilici.

U 27. minuti Hajdukov golman Posavec je potpuno nepotrebno istrčao s gola i paradom izboksao bezopasan ubačaj Gode na 30 metara od svojega gola, ali Jeffren s igračem na leđima nije uspio zabiti u manje-više prazan gol.

Hajduk se malo probudio pred kraj prvog dijela i složio je nekoliko solidnih akcija, no bez prave prilike. Napadi Hajduka svodili su se uglavnom na ubačaje u sredinu na Umuta i iz takve akcije gosti su poveli u drugoj minuti sudačke nadoknade. Caktaš je ubacio s lijevog krila, a stasiti Umut Nayir je glavom lijepo zabio svoj prvi gol za Hajduk.

Momčad Bore Primorca bila je puno bolja u drugom poluvremenu i već u 51. minuti je Jakoliš dobro proigrao Jaira, ali je Brazilčev snažan udarac pogodio vanjski dio mreže. 

Hajduk je stiskao i tražio drugi gol i do njega je došao u 56. minuti, iako je pitanje je li sudac Ivan Bebek trebao prekinuti tu akciju. U trenutku kad je lopta krenula prema vrhu šesnaesterca domaćina iza ograde na istočnom dijelu stadiona u teren, doduše udaljeno od akcije, uletjele su dvije baklje. Bebek je pustio igru, Caktaš je ubacio s lijeve strane, a Vinko Soldo nespretno skrenuo loptu u vlastiti gol.

VAR je gotovo šest minuta pregledavao je li Umut Nayir bio u ofsajdu ispred Solda i tako smetao domaćem golmanu, ali je nakon duge pauze odlučeno da zaleđa nije bilo.

Slaven je bio potpuno bezopasan i bilo je samo pitanje hoće li Hajduk do kraja zabiti još neki gol, a prilika je bilo. U 72. minuti je nakon kornera Simić našao Jurića potpuno samog na pet metara iskosa s lijeve strane, ali je Hajdukov veznjak loptu poslao najmanje tri metra preko gola.

Domaćini su mogli zakomplicirati utakmicu u 81. minuti, ali je Josip Posavec nevjerojatnom obranom spasio svoju momčad. Posavec je primio loptu u srcu šesnaesterca, majstorski se riješio Vuškovića i dobro pucao, no Hajdukov golman je još bolje reagirao.

Hajdukovi stoperi nepotrebno su se doveli u probleme u 83. minuti kad je prvo Simić, a onda i Vušković dobio žuti karton. Vušković će zbog toga propustiti utakmicu s Lokomotivom u utorak u Kranjčevićevoj. Minutu prije kraja Filipović je čudesno obranio zicer Gyurcsu, a Umut Nayir odbijenu loptu nije uspio poslati u prazan gol.

Hajduk će nakon ove utakmice čitav tjedan biti u Zagrebu gdje, nakon susreta s Lokomotivom, sljedeće nedjelje igra derbi s Dinamom, prenosi Index.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 00:53