StoryEditor

Hajduk otpisao partijanera kojeg je platio pola milijuna eura

Piše D  /  15.12.2018., 01:12h

Za rumunjskog lijevog bočnog (24) Hajduk je prošle zime bukureštanskom Dinamu (pre)platio čak pola milijuna eura odštete, iako se znalo da je Filip sklon problematičnom ponašanju i da živi nesportski, zbog čega često ima problema s kilažom.

Ali na Poljudu su na ovo odgovarali kako je Filip pojačanje kojem su kvalitete veće od mana, zatim da je ljevak, tip igrača koji su deficitarni, te rumunjski reprezentativac. Pri tome se nije isticalo da je zadnji nastup za reprezentaciju imao krajem 2016. i to 25 minuta u prijateljskoj utakmici.

Filip je ipak dokazao da o njemu puno više govori reputacija koju je donio iz Rumunjske, nego bajke koje su o njemu pričali oni koji su ga doveli u Hajduk i platili bezumno puno. Otkako je došao u Hajduk, u gotovo godinu dana sakupio je samo 11 nastupa. 

Splitski klub tek je sada priznao da je teško pogriješio s Filipom, pa ga je nakon pršut-partyja poslao kući, u Rumunjsku. Naravno, zbog toga ne konkurira za sutrašnji derbi koji od 15 sati na Maksimiru igraju Dinamo i Hajduk. 

Ostala dvojica sa zabave, Stipe Vučur i Andre Fomitschow, u konkurenciji su za utakmicu s Dinamom, iako se očekuje da ih klub žestoko kazni zbog incidenta s pršutom i porocima koje bi profesionalni i sjajno plaćeni sportaši trebali izbjegavati, piše Index.

Vjerojatno ni oni ne bi bili u kadru za derbi, ali Hajduk je jako oslabljen za zadnju utakmicu polusezone. Zbog ozljeda, kartona i suspenzije nema Juranovića, Lopeza, Ismajlija, Ivanovskog i Saida.

Loši Hajduk goropadnom Dinamu dolazi dakle bez niza prvotimaca, a kao što je primjetno bez tri od četiri prvotimca u obrani, pa su stoper Vučur i lijevi bočni Fomitschow dobili priliku da se na terenu iskupe za grijehe van njega.

Podsjećamo, navijači Hajduka ogorčeno su reagirali na ovakvo ponašanje igrača jer slike njihove zabave objavljene su prije velikog derbija i u jednoj od najgorih sezona u povijesti kluba. Hajduk je, naime, debelo prije zimske pauze ispao iz Europe i kupa, a na polovici prvenstva je na šestom mjestu, sedam bodova udaljen od mjesta koje sljedeće sezone vodi u Europu. U takvoj situaciji najmanje što igrači moraju je ne izvoditi gluposti poput onih na priloženim fotografijama. 

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 05:09