StoryEditor

Hajduk nakon preokreta upisao drugu uzastopnu prvenstvenu pobjedu

Piše D  /  08.12.2018., 07:12h

Momčad Siniše Oreščanina stigla je do sva tri boda protiv Istre 1961 na Poljudu. Pobijedili su ‘bili‘ s 3-1, a rezultat ne odražava pravo stanje stvari na terenu. Lako je Hajduk mogao ostati bez bodova.

Ozljedama desetkovana Istra 1961 dobro se držala u prvom poluvremenu. Vodila se velika bitka na sredini terena, a mreže su mirovale sve do 50. minute kada je Istra povela. Moha Traore probio je desnu stranu, opalio je oštro u ruke Josipa Posavca koji to odbija u zrak, a loptu glavom u mrežu sprema Španjolac Adrian Fuentes. Napadač Istre je u tom pokušaju srušio Posavca koji je ostao ležati, ali se sudac nije oglasio.

Na 1-1 izjednačuje Stipe Vučur koji je dobro reagirao na jednu odbijenu loptu. Prethodno je pucao Mijo Caktaš, Josip Čondrić loptu odbija u prečku, a austrijski Hrvat zabija iz blizine. U 67. minuti već je 2-1. Bassel Jradi izborio je kazneni udarac nakon što je u ruku napucao gostujućeg braniča. Caktaš je mirno realizirao kazneni udarac.

Konačnih 3-1 postavlja Mirko Ivanovski u 84. minuti nakon lijepe akcije sa Jairom koji ga je nesebično poslužio. 

Druga je to pobjeda Siniše Oreščanina na klupi Hajduka, te će barem malo sprati gorak okus nakon ispadanja u Kupu od Osijeka ranije ovog tjedna.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 01:01