StoryEditor

Hajduk kreće u rekonstrukciju momčadi, šest igrača prekriženo

Piše D  /  31.12.2018., 12:12h

Tercet s “pršut-partija” - Stipe Vučur, Steliano Filip i Andre Fomitschow - otpisani su zbog nedoličnog ponašanja ovjekovječenog na slikama koje su ugledale svjetlo javnosti.

Malo nakon toga u eter je izašla i vijest da Hajdukne računa više ni na Hysena Memollu ni Edina Šehića, koji su malo odnosno nimalo bili u kombinacijama ove sezone. Kada se njima doda još Ahmed Said, na kojega Oreščanin nije računao po svom dolasku na mjesto prvoga trenera, a sam je ganski napadač ušao u prepisku s klubom na Instagramu, dolazi se do brojke od šestorice koja nisu u planovima za iduću sezonu.

Intencija je da oni ne počnu pripreme s prvom momčadi, nego da se s početkom prijelaznog roka počne razgovarati o njihovim odlascima i modalitetima rastanka, a za to vrijeme, do razrješenja statusa, trenirat će s drugom momčadi, za koju je trenutno zadužen dosadašnji trener juniora Mario Despotović dok se čeka službena objava tko će Hajduk II povesti u novu sezonu.

Uglavnom, petorica su igrača iz doba prošle garniture vodećih ljudi, predsjednika Ivana Kosa i Marija Branca, a samo je Vučur doveden u razdoblju tandema Jasmin Huljaj/Bjelanović.

Šehić kod Pušnika

Dok se za Saida još čeka službena potvrda je li između njega i Oreščanina skroz puklo, jer on ipak, ima i određene napadačke kvalitete, ostala petorka može tražiti novi klub. Na Saidu bi se mogli i zaraditi.

Stoper Vučur došao je posljednji, a odigrao je 17 utakmica uz jedan pogodak ove sezone, a ugovor mu traje do lipnja 2020. godine. Filip je najveće razočaranje, za njega je plaćena odšteta Dinamu iz Bukurešta prošle zime, a za Bijele je odigrao tek 11 utakmica, šest ove sezone, a vezan je ugovorom do lipnja 2021. godine. Fomitschow, kojemu ugovor istječe na kraju ove sezone, ima 41 nastup (dva gola i dvije asistencije), 17 utakmice ove sezone. Memolla, na kojega se ne računa odavno, ima 48 nastupa uz pet asistencija, a nije igrao za prvu momčad više od godinu dana, tek je ubilježio par nastupa kod Oreščanina u drugoj ekipi. Šehić je u bijelom dresu skupio 19 nastupa ukupno (jedna asistencija), a samo četiri ove sezone nakon što se vratio s posudbe iz Rudara Velenje, koji vodi bivši trener Bijelih Marijan Pušnik.

Said je statistički najučinkovitiji, a samim tim mogao bi postići određenu cijenu na tržištu da Bijeli ne izgube na njegovu minulom radu. U 89 nastupa Said je postigao 29 golova uz 15 asistencija. Ove sezone u 17 nastupa ima sedam golova i dvije asistencije te s Mijom Caktašem dijeli prvo mjesto na ljestvici ovosezonskih strijelaca u svim natjecanjima.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 02:44