StoryEditor

Hajduk ispao šokantnim golom u nadoknadi, Rijeku eliminirali Norvežani

Piše D  /  17.08.2018., 07:08h

Osijeku se u ovoj priči najmanje može nešto prigovoriti. Slavni škotski Rangers bio je prevelik zalogaj za Osječane, koji su, da budemo iskreni, pokazali više od Hajduka i Rijeke protiv ispodprosječnih Rumunja i apsolutno nepoznatih Norvežana.

Prošle godine u ovo vrijeme imali smo četiri kluba u playoffu, tri u razigravanju za Europsku ligu (Hajduk, Osijek, Dinamo), jedan za Ligu prvaka (Rijeka). Hajduk, Osijek i Dinamo ispali su u tom zadnjem pretkolu, kao i Rijeka koja je otišla u Europsku ligu.

Ove godine ostali smo samo na Dinamu, koji igra playoff Lige prvaka i već je osigurao najmanje šest utakmica u Europskoj ligi. Nažalost, nakon prekrasnog reprezentativnog ljeta, stigao je posrtaj HNL-a.

Hajduk je u Rumunjskoj imao prolaz do 93. minnute, pa je ispao od Steaue, koja baš ničime nije pokazala da je bolja momčad od Hajduka, koji očito ima neraščišćenih stvari unutar momčadi. Jer nevjerojatno je da se ozbiljnom klubu dogodi da kapetan ne želi igrati, da trener javno kritizira igrače da se previše kupaju i igraju picigin, a premalo razmišljaju o nogometu... I onda dođe Steaua, koja bi u HNL-u bila bliže zoni ispadanja nego Europi, i taj isti Hajduk izbaci iz Europe, piše Goal.com

Što tek reći za Rijeku? 

Sarpsborg? Rijeka desetljećima nije ispala od lošijega kluba. Svaka čast Matjažu Keku i njegovim analizama, Norvežani jesu čvrsti, čak su i žilavi, ali nogometno gledajući ne mogu stati ni u istu rečenicu s Rijekom. Pa u prvoj utakmici u Norveškoj, tko god je to gledao, zna da je trebalo biti barem 6:1 za Rijeku. Ej, šest čistih zicera stvorila je Rijeka u prvoj utakmici, ne običnih šansi, već pravih pravcatih zicera. Što se dogodilo u drugoj utakmici, to ni Bog ne zna.

Teško će Matjaž Kek, igrači ili itko drugi objasniti kako je moguće da RIjeka, koja je valjda pet puta bolja momčad od tog Sarpsborga, ispadne od iste te momčadi i to na svojoj Rujevici, koja je godinama bila ništa drugo nego prava nogometna utvrda.

Lijepa priča sa Svjetskog prvenstva nije, nažalost, dobila nastavak na klupskom planu. Nemojmo se lagati, što god mi mislili nakon tog srebra, ovo je povratak u realnost. Ako su Luka, Raketa i Mandžo pokazali da na reprezentativnom planu spadamo u sam vrh, u prvu ligu, onda su nam klubovi pokazali da nam je klupski nogomet ipak - druga liga...

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 11:42