StoryEditor

Hajduk dobio novog-starog trenera

Piše D  /  20.07.2019., 05:07h

55-godišnjak je trener kluba s Poljuda bio u sezoni 2015./16. što je mu je bio prvi samostalni trenerski posao nakon što je petnaestak godina bio pomoćnik u njemački klubovima Werder Bremenu, Bayer Leverkusenu i Freiburgu gdje je uglavnom asistirao Robinu Duttu. Prethodno je kao igrač bio član RNK Splita, GOŠK Dubrovnika, Waldhof Mannheima, Freiburga i Borussije Monchengladbach, piše nogometplus.net

U prvom mandatu na klupi Hajduka je ukupno vodio 49 službenih utakmica u kojima je upisao 24 pobjede, 11 neriješenih ishoda i 14 poraza. U europskim natjecanjima je nakon prolaska estonske Sillamae Kalev, slovenskog Kopera i norveškog Stromsgodseta došao do playoff faze Europske lige gdje je poražen od Slovan Libereca (0:1/0:1). U prvenstvu je pak odlično startao te je početkom studenog i poraza od Rijeke na Poljudu (0:3) držao lidersku poziciju da bi na koncu sezone osvojio treće mjesto ljestvice. U kupu je u polufinalu u dvije utakmice bolji bio Dinamo (0:2/0:4). Nakon smjene predsjednika Brbića i izbora Ivana Kosa po završetku sezone ga je na mjestu trenera zamijenio slovenski strateg Marijan Pušnik.

Burić je novi posao čekao do početka siječnja 2017. godine kada preuzima austrijskog prvoligaša Admiru Wacker. Tamo se ukupno zadržao devet mjeseci u kojima je vodio 26 utakmica postigavši 11 pobjeda, pet neriješenih ishoda i 10 poraza. U sezoni 2016./17. je zauzeo šesto mjesto ljestvice te je u polufinalu kupa poražen od Red Bull Salzburga.

U rujnu 2017. napušta Austriju nakon što je dobio ponudu njemačkog drugoligaša Greuther Furtha koji se u tom trenutku nakon pet odigranih kola sezone 2017./18. nalazio na začelju druge Bundeslige sa samo jednim osvojenim bodom. U prvoj sezoni je uspio klub izvući iz borbe za ostanak tako što je osvojio 15. mjesto ljestvice, jedno iznad onog koje vodi u doigravanje. Start u sezonu 2018./19. je bio obećavajući te je klub u prvih deset kola Zweite zabilježio 5 pobjeda, 4 remija i samo jedan poraz zbog čega dolazi do produženja suradnje potpisom novog ugovora. Međutim u veljači ove godine je dobio otkaz nakon što od 11. do 20. kola zabilježio samo jednu pobjedu, dva neriješena i čak šest poraza. Naposljetku mu je presudio poraz od Paderborna (0:6).

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 00:26