StoryEditor

Hajduk dobio novog predsjednika

Piše D  /  30.10.2020., 09:10h

Nadzornike kluba na čelu s Benjaminom Perasovićem u srpnju je iznenadilo što su dioničari kluba na Skupštini prihvatili Brbićev moralni čin ostavke zbog neispunjenih ciljeva i usporedili ga s kućnim ljubimcem. 

"I moj pas je dobar pas, pa nije na funkciji u klubu", riječi su koje je iz govora Tonija Baletića, predsjednika Udruge Naš Hajduk, izvukao Brbić i ocijenio ih ponižavajućima te odlučio otići.

Jakobušić je bio predsjednik Vaterpolo kluba Jug u razdoblju od 2013. do 2017. godine, a tada je klub osvojio pet trofeja u jednoj sezoni, što do tada nije uspjelo ni jednom sportskom klubu u državi, čime je postao najuspješniji predsjednik u velikoj Jugovoj povijesti. Jakobušić je obavljao funkciju dopredsjednika HNK Hajduka od svibnja do studenog 2019. godine. 

Dubrovački poduzetnik, koji je usred koronakrize uspio napuniti svoj hotel u Srebrenom, prošle godine preselio je u Split i na poziv Marina Brbića preuzeo funkciju njegovog zamjenika. Zadržao se u klubu samo šest mjeseci. 

Nije teško pretpostaviti zašto je tako brzo otišao. Jakobušić kaže kako su privatni problemi bili okidač toj odluci, ali upravo je on jedan od rijetkih hajdukovaca koji je beskompromisno odbio sudjelovati u rješavanju teorija zavjere, umjesto rezultatske krize. I to je vrlo jasno pokazao svojom ostavkom. Bio je u nevjerici kad su njegovo druženje s izbornikom Hrvatske Zlatkom Dalićem na tribini u Varaždinu u javnosti prezentirali kao hajdučku pomirbu s nogometnim savezom, a Naš Hajduk odgovorio mu je oštrim priopćenjem.

"Mi u Jugu u toj situaciji zbijemo redove i izbacimo bodlje kao jež. Kažemo im da će gutati ježa. Nažalost, u Hajduku nismo u jednakoj mjeri jedinstveni i to se osjeti i na atmosferi i na rezultatu. Previše energije i emocija trošimo na odnose između sebe, umjesto da svi zajedno tu energiju usmjerimo prema van i prema rezultatu koji nam je svima potreban", rekao je u jednom od rijetkih intervjua koji je dao Slobodnoj Dalmaciji po odlasku iz Splita.

Objasnio je da ga puno više žalosti čime se Hajduk bavi i gdje mu je fokus, nego reakcije koje su stizale iz hajdučke javnosti. Bio je spreman na pritisak, ali ne i na potpunu zamjenu teza.

"Neshvatljivo je da umjesto suradnje s klubovima, što je u Hajdukovom interesu, dio javnosti očekuje da se trebamo svađati. Sebi zamjeram što nisam odmah reagirao na svoj način i suprotstavio se teorijama zavjere i negativnom pristupu svemu oko sebe", rekao je Jakobušić, prenosi Index.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 15:17