StoryEditor

Hahn: Predsjedništvo BiH treba nastaviti raditi na reformskim procesima

Piše D  /  28.03.2019., 02:03h

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović primili su komesara za Europsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannesa Hahna, te ovom prilikom izrazili zadovoljstvo intenzitetom posjeta na visokom nivou sa dužnosnicima Europske unije, što svjedoči posvećenosti europskoj perspektivi Bosne i Hercegovine.

Hahn je pozdravio odobrenje Predsjedništva BiH za zaključivanje Sporazuma o sniženju cijena usluga roaminga u javnim mobilnim komunikacijskim mrežama u regiji zapadnog Balkana, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

On je potaknuo članove Predsjedništva BiH da nastave surađivati i predano raditi na provođenju ranije usuglašenih reformskih procesa.

Razgovarano je o političkoj situaciji u zemlji, s akcentom na formiranje vlasti na svim nivoima u BiH, koja bi dala dodatni podstrek europskom putu zemlje.

Tema sastanka je bila i dostava Mišljenja Europske komisije o spremnosti BiH za dobivanje statusa kandidata za članstvo u EU.

Iskazana je opredijeljenost i posvećenost ispunjenju uvjeta za formiranje Mišljenja u toku ovog mandata Europske komisije.

- Preporuke iz Avisa će biti mapa puta za reformske procese iz svih oblasti značajnih za ukupan napredak i razvoj zemlje. U tom kontekstu, članovi Predsjedništva BiH su istaknuli opredijeljenost za nastavak socio-ekonomskih reformi, intenziviranje borbe protiv korupcije i stvaranje povoljnih uvjeta za investicije i otvaranje novih radnih mjesta - kazao je Hahn a navodi se u priopćenju.

Članovi Predsjedništva BiH su iskazali nadu kako će, po dostavljenom Mišljenju Europske komisije, zemlje članice Europske unije pozitivno odlučiti o daljnjem putu BiH, odnosno dodijeliti status kandidata Bosni i Hercegovini u što skorijem vremenskom roku, priopćeno je.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 11:37