StoryEditor

Hahn: Od krucijalnog značaja je formiranje vlade u BiH

Piše D  /  29.05.2019., 01:05h

- To je potrebno uraditi bez bilo kakvog odlaganja jer ne možemo preporučiti da idemo dalje u pravcu članstva u EU ako ne postoje sugovornici na vlasti.

Stoga, potičemo sve političare da sada rade na formiranju vlada - jasno je kazao Hahn, podsjećajući da su izbori održani u listopadu prošle godine. On je na pres-konferenciji u Bruxellesu ponovio da je Europska komisija usvojila Mišljenje o kandidatskom statusu BiH i nakon toga trebala bi biti donijeta odluka Vijeća Europske unije, a to je prekretnicu u odnosima između Bosne i Hercegovine i EU.

Komesar je danas na izvanrednoj sjednici Vanjskopolitičkog odbora Europskog parlamenta predstavio novi izvještaj o zemljama koje su žele postati članicama Europske uniji uključujući i Bosnu i Hercegovinu odnosno "Paket proširenja za 2019. godinu".

Govoreći o aplikaciji Bosne i Hercegovine za članstvo u Europskoj unije, Hahn je podsjetio da je Europska komisija dala cjelokupnu Mapu puta za reforme u oblasti demokracije, vladavine prava, ljudskim pravima i javne uprave.

Nakon što je BiH u Bruxellesu poslala odgovore na pitanja iz Upitnika Europske komisije, kao i odgovore na dodatna pitanja i pojašnjenja država sada očekuje dodjeljivanje statusa kandidata, prenosi FENA.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 02:17