StoryEditor
šef "platforme za progres"

Hadžikadić o dolasku Milanovića u Mostar: "Država to mora spriječiti, postrojava se paravojna organizacija"

Piše desk  /  02.04.2022., 14:57h
Mirsadu Hadžikadiću smeta najavljeni dolazak Zorana Milanovića u Mostaru, traži da se to spriječi.

"Zoran Milanović je poručio da dolazi na obilježavanje tridesete godišnjice HVO-a. Što je poruka tog festivala?, pita se u reakciji Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres BiH.

“Postrojava se paravojna organizacija koju je tijekom ratnih događaja kontrolirao vojno – politički vrh Republike Hrvatske, što je nerijetko rezultiralo okretanjem HVO-a protiv vlastite države.

Duboko vjerujući kako vrijeme sazrijeva za iskorak, naši sugrađani, kako iz Banja Luke, tako i iz Mostara nas demantiraju i zveckaju oružjem, stavljajući ‘sol na rane’ bosanskohercegovačkog naroda.

Javašluk u pokušaju mora biti spriječen. Institucije države imaju ustavnu i zakonsku obavezu spriječiti ovakve manifestacije mržnje i fašizma”, poručio je Hadžikadić.

Podsjećamo, glasnogovornik predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića Nikola Jelić najavio je da će hrvatski predsjednik sljedećeg tjedna boraviti u Mostaru.

“Za sedam dana bit ću u Mostaru na postrojavanju HVO-a, pred sinovima Hercegovine i Bosne, povodom 30. obljetnice ustrojavanja. Mi smo dvije države, poštujemo tuđe, ali u ratu smo bili jedno. Tko to ne priznaje ili ne vidi, taj ne vidi ili ne želi vidjeti”, prenio je na Twitteru Jelić Milanovićeve riječi.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 02:15