StoryEditor

Hadžihafizbegovićevo „lordstvo“ košta 100 KM?

Piše D  /  31.01.2020., 02:01h

Kazao je kako mu je dokumentaciju poslala jedna obitelj iz Engleske koja cijeni njegov lik i djelo.

"Prije sedam dana iz Engleske mi je stiglo neobično i potpuno fascinantno pismo, kao i kompletna dokumentacija o poklanjanju jednog dijela zemlje u Engleskoj, točnije na zapadnoj obali pored jezera Coniston i stjecanju titule engleskog lorda. Obitelj koja mi je poklonila zemlju u Engleskoj izrazila je želju da ostane anonimna. Mogu samo reći da se radi o Bosancima koji dugo žive u Londonu i koji su me ovim činom potpuno šokirali", kaže Hadžihafizbegović.

Prema njegovim riječima, popratno pismo u kojem je sve dokumentirano je dodatno ovjerio i kod notara u Sarajevu. Iz njegovih riječi je bilo razvidno i da je oko cijele stvari prilično uzbuđen.

"Mogu samo reći da je ovo stvar koja se čovjeku rijetko dešava u životu. Imati svoj posjed u Engleskoj, kao i titulu lord, zaista je nešto što čovjeka čini sretnim", rekao je dužnosnik SDA.

No, izgleda kako bi Hadžihafizbegović mogao doživjeti razočarenje. Naime, u Engleskoj se „titula“ lorda može kupiti na internetu. Postoji čitav niz specijaliziranih web stranica koje prodaju titule lorda za nešto manje od 100 KM.

Također, uz kupljenu titulu dobio je i simbolično vlasništvo nad „posjedom“, odnosno malim komadom zemljišta (obično manje od pola metra četvornog). Također, s tim „posjedom“ nije ovlašten raditi bilo što.

Inače, bilo tko se u Engleskoj može nazivati kako god želi. Tako vam u Engleskoj nitko neće zabraniti da se nazivate „Gospodarom Svemira“, ako time ne pričinjavate štetu drugima. Također, legalno je takve titule i prodavati.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 00:25