StoryEditor
predizborni skup

Hadžihafizbegović: Bakir i drugi - k‘o Mercedes i trabanti; mirnije spavam kad znam da postoji SDA

Piše desk  /  26.09.2022., 20:38h

Emir Hadžihafizbegović, bh.glumac i aktivist Stranke demokratske akcije, večeras je na predizbornom skupu ove stranke u Mostaru održao teško prepričljiv govor, ali donosimo neke od izjava.

Hadžihafizbegović je, između ostalog, rekao da on mirnije spava kada zna da postoji SDA i njene patriote koji su spremni opet braniti BiH od agresije.

“Mi imamo četiri ankera – vjera u Boga, porodica, posao i domovina BiH. Kada jedan od tih ankera šteka, nama nije dobro. Kada se u našoj domovini dogodi genocid, kada su tekli potoci krvi, ne biti uz SDA, znači biti konformista, biti kukavica“, rekao je.

Hadžihafizbegović je, također, rekao kako se Bošnjacima od 91. godine stalno prijeti disolucijom i da ne postoji nijedna druga stranka osim SDA koja narodu nudi sigurnost.

“Ja sam u SDA 31 godinu, mirnije spavam kad znam da imam stranku koja će me zajedno sa svim patriotama  štiti od agresije. Ne nasjedajmo na podvale da su Dodik, Čović i Bakir isto jer nisu. Bakir je čovjek, čovjek koji je svoj život, svoje zdravlje posvetio svom narodu, svojoj zemlji i čestitim Srbima i Hrvatima. Njegovi najbolji prijatelji iz djetinjstva su Srbi i Hrvati“, rekao je.

U trenutcima kada se, kako je rekao, preslaguju geopolitička karta svijeta, samo SDA nudi sigurnost, opstojnost i samo SDA može sigurnost pretvoriti u realan život.

“Izetbegović i ovi drugi su kao da imate na parkingu jednog dobrog, tek uvezenog Mercedesa iz Njemačke i trabante. Otprilike je to omjer“, rekao je bh. glumac i pozvao na skandiranje „Bakire, Bakire“ i „SDA, SDA“.

R.I. / Dnevnik.ba

17. travanj 2024 21:01