StoryEditor

Gužve na granici BiH i Hrvatske

Piše D  /  24.06.2020., 08:06h

Promet je posebno intenzivan na južnim izlazima iz Bosne i Hercegovine.

To je bilo za očekivati s obzirom na to da će od ponoći svi bosanskohercegovački državljani po ulasku u Hrvatsku morati biti u 14-dnevnoj samoizolaciji.

Prometna gužva je trenutno najveća na Graničnom prijelazu Doljani, Bosanski Brod i Vinjani Donji. Na ostalim izlazima iz Bosne i Hercegovine nisu zabilježene veće gužve.

Za očekivati je da se promet intenzivira tokom večeri s obzirom na to da mjera o obaveznoj samoizolaciji na snagu stupa već sutra, 25. lipnja.



Vlasti Hrvatske su danas odlučile da uvedu ovu mjeru. Odlučili su se na to jer smatraju da epidemiološka slika u Bosni i Hercegovini nije povoljna. Osim državljana Bosne i Hercegovine, u samoizolaciju će morati građani Srbije, Kosova i Sjeverne Makedonije. Mjera se neće primjenjivati nad osobama koje su samo u tranzitu kroz Hrvatsku.

Hrvatska još nije definirala hoće li se samoizolacija moći izbjeći ukoliko se predoči negativan PCR test, a ti detalji bi trebali biti poznati tijekom večeri. Treba podsjetiti da se iz Bosne i Hercegovine uz negativan PCR test može putovati u neke druge zemlje Europe.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 02:51