StoryEditor

Gužve na cestama - božićne blagdane mnogi spojili s vikendom

Piše D  /  22.12.2018., 02:12h

Izdvajaju se granični prijelazi Bosanska Gradiška i Donja Gradina, gdje je pojačan promet vozila u oba smjera. Duža zadržavanja na ulazu u BiH bilježe se na graničnim prijelazima: Velika Kladuša, Izačić, Bosanska Dubica, Bosanska Kostajnica, Bosanski Brod, Bosanski Šamac i Orašje. Na ostalim graničnim prijelazima za sada se ne čeka duže od 30 minuta, prenosi Fena.

Zbog loših uvjeta za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je promet za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na GP Hum-Šćepan Polje. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor. 

Kolovoz je pretežno mokar, a sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su na planinskim prijevojima. Vozači se pozivaju na opreznu vožnju i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. 

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje na snazi je obustava prometa za teretna vozila preko 3,5 t. 

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), izmjenjen je režim prometa na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru prometj preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila-Zenica. 

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je promet za teretna vozila ukupne mase veće od 7 tona i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Ostala vozila na ovom lokalitetu prometuju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog nastupajućeg katoličkog Božića, od 24. prosinca od 12.00 sati do 25. prosinca do ponoći zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području Federacije BiH, priopćeno je iz IC BiHAMK.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 00:45