Article_Top_970x250

Gužva na GP Doljani: Strah od protumjera?

mnogi požurili s povratkom

Gužva na GP Doljani: Strah od protumjera?

srp 11, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Pixsell

Mnogi koji nemaju dvojno državljanstvo boje se kako vlasti BiH ne bi uvele 14-dnevnu samoizolaciju za sve one koji su se vratili iz Hrvatske...

Nakon što je Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske ponovno odlučio zatvoriti granice i uvesti dvotjednu karantenu za državljane BiH, mnogi državljani BiH koji nemaju dvojno državljanstvo pakuju kofere kako bi već danas napustili jadransku obalu, piše avaz.ba

Državljani BiH tako se pitaju hoće li i naše vlasti uvesti neke kontra-mjere, a Slovenci najavljuju da će i svojim građanima koji ljetuju u Hrvatskoj uvesti 14-dnevnu samoizolaciju. Državljani BiH se boje kako ne bi i vlasti BiH uveli takve mjere jer bi onda svi oni koji ljetuju na hrvatskoj obali u povratku u svoju zemlju morali u samoizolaciju. 

Upravo radi toga, mnogi su državljani BiH odlučili prekinuti odmor u Hrvatskoj, a kolona vozila koja se stvorila na Graničnom prijelazu Doljani samo potvrđuje navedeno. 

Nakon što je Hrvatska ponovo zatvorila granice za bh. građane, mnogi državljani BiH koji nemaju dvojno državljanstvo spremaju se da već večeras napuste Jadran. 

No, ministar zdravstva Vili Beroš kaže kako BiH građani nemaju razloga za strah niti prijevremeno napuštanje Hrvatske. 

- Državljani BiH ili Srbije koji su prije stupanja novih mjera na snagu već došli na Jadran nisu dužni javljati se epidemiologu, ići u samoizolaciju niti raditi test na koronu - potvrdio je ministar Beroš.

Turisti iz BiH koji su već ovdje ne moraju, dakle, brinuti trebaju li se testirati, ići u samoizolaciju i slično.

Dnevnik.ba