StoryEditor
Ron DeSantis

Guverner Floride kritizirao optužnicu protiv Trumpa i najavio da neće sudjelovati u izručenju

Piše desk  /  31.03.2023., 09:15h

Guverner Floride Ron DeSantis kritizirao je optužnicu protiv Donalda Trumpa i obećao da država neće pomoći u izručenju iako izvješća sugeriraju da se bivši predsjednik planira dobrovoljno predati vlastima New Yorka.

DeSantis, za kojeg se očekuje da će kasnije ove godine izazvati Trumpa za republikansku predsjedničku nominaciju, ranije je rekao da se neće miješati u Trumpovu optužnicu ni na koji način. Tada su ga Trump i njegovi pristaše optužili za nelojalnost.

Odluka republikanskog guvernera da kritizira Trumpovu optužnicu svrstala ga je među niz drugih republikanaca koji su se okupili na Trumpovoj strani. "Korištenje pravnog sustava radi ostvarivanja političkih ciljeva okreće vladavinu prava naglavačke. To je neamerički", napisao je DeSantis na Twitteru, prenosi Politico

Trumpovi odvjetnici sugerirali da će se predati

"Okružni tužitelj Manhattana, kojeg podržava Soros, dosljedno je izvrgavao zakon kako bi smanjio oznaku kaznenih djela i opravdao nedolično ponašanje. Ipak, sada proteže zakon kako bi ciljao na političkog protivnika. Florida neće pomoći u zahtjevu za izručenje s obzirom na upitne okolnosti u vezi s ovim tužiteljem s Manhattana, kojeg podržava Soros, i njegovom političkom agendom", dodao je. 

Prema zakonu Floride, guverner može intervenirati u slučaju ako je izručenje osporeno. Međutim, Trumpovi odvjetnici su sugerirali da će se Trump predati. DeSantisov stav o optužnici iščekivao se s velikom pažnjom jer je prethodnih tjedana ušao u niz verbalnih sukoba s bivšim američkim predsjednikom. 

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 13:01