StoryEditor

Guterres: UN neće stati niti uz jednu stranu u političkoj krizi u Venezueli

Piše D  /  05.02.2019., 04:02h

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda (UN) Antonio Guterres je izjavio da UN neće stati niti uz jednu stranu u političkoj krizi u Venezueli.

Dodao je da su odlučili da neće podržati niti jednu od strana kako bi bili sigurni da ne bude ugrožena vjerodostojnost podrške UN-a toj zemlji, prenosi Fena.

U obraćanju novinarima u sjedištu UN-a u New Yorku, Guterres je istaknuo da s velikom zabrinutošću prati dešavanja u Venezueli, prenosi Anadolu Agency, prenosi Fena.

Venezuela je od početka godine poprište duboke političke krize koja se ogleda u tome da opozicija ne priznaje izabranog predsjednika države Nicolasa Madura, dok Maduro optužuje opoziciju da uz podršku Sjedinjenih Američkih Država pokušava izvesti državni udar u toj južnoameričkoj zemlji.

Napetost je dodatno porasla kada se lider opozicije i šef parlamenta Juan Guaido 23. siječnja proglasio privremenim šefom države.

Među zemljama koje su priznale Guaida su SAD, Izrael, Brazil, Argentina, Kanada, Čile, Kolumbija, Kostarika, Ekvador, Gvatemala, Panama i Paragvaj.

Bolivija i Meksiko i dalje priznaju Madura, kao i Rusija, Kina, Iran i Turska.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 22:29