StoryEditor

Guardiola na izlaznim vratima, City već razmišlja o budućnosti...

Piše D  /  17.08.2020., 12:08h

Manchester City našao je moguću zamjenu za Pepa Guardiolu, javlja Sun, prenose 24sata.hr.

Nakon ispadanja Cityja iz Europe, gdje ih je ovaj put izbacio Lyon, Guardiolina budućnost u Cityju upitna je, ali zanimljivo, ne zbog uprave kluba, već zbog njega samog! I eventualno vlasnika kluba...

Uprava bi ga voljela zadržati, ali Guardiola ima još deset mjeseci ugovora, a usprkos njegovom obećanju kako će donijeti europsku krunu u Manchester što je rekao nakon ispadanja od Lyona, španjolski trener se nećka oko produljenja ugovora.

Čelnici operativnog dijela kluba Ferran Soriano i Txiki Begiristain žele zadržati svog prijatelja u klubu bez obzira na ovogodišnje neuspjehe, međutim, u cijelu priču uplela se i vlasnička struktura na čelu s predsjednikom kluba, Khaldoonom al Mubarakom koji je čovjek od povjerenja vlasnika šeika Mansoura. Mubarak nije zadovoljan ovogodišnjim predstavama u prvenstvu, a zasigurno je ovo izazvalo još nezadovoljstva.

Pochettino je glavni favorit za mogućeg nasljednika iz više razloga. Prvo, u Tottenhamu je imao izvrsne rezultate, odveo je Spurse do finala Lige prvaka prvi put u povijesti kluba. Drugo, i dalje ima kuću u Engleskoj te je nakon odlaska iz Spursa rekao da mu je najveća želja ostati u Premiershipu. Dugo mjeseci on se spominjao kao novi trener Uniteda, no tamošnja uprava ipak se odlučila zadržati Olea Gunnara Sölskjaera.

Ipak, Pochettina želi i Barcelona, a Kataloncima trener treba odmah. Sve se više spominje Ronald Koeman u Barceloni, ali sve je moguće. Tako da bi City svakako u toj priči mogao ostati praznih ruku...

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 02:22