Article_Top_970x250

Guaido najavio okupaciju predsjedničke palače

traži podršku vojske

Guaido najavio okupaciju predsjedničke palače

ožu 13, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Anadolija

Lider opozicije i samoproglašeni privremeni predsjednik Venezuele Juan Guaido izjavio je da mu za otvaranje ureda u Predsjedničkoj palači treba još podrška venezuelanske vojske.

“Uskoro će nam trebati ured za rad. Kada dobijem podršku vojske, otići ću u palaču Miraflores i sjesti u svoj ured“, kazao je Guaido pristašama u Santa Monici.

Sinoć su u Caracasu i drugim gradovima Venezuele održani novi prosvjedi opozicije koje je Guaido organizirao zbog problema u napajanju električnom energijom širom te južnoafričke zemlje.

Na prosvjedima se ovog puta okupio znatno manji broj demonstranata, a organizatori tvrde da je do toga došlo zbog problema u komunikaciji koja je također posljedica prekida napajanja strujom.

Venezuela je pogođena prosvjedima od 10. siječnja, kada je predsjednik Nicolas Maduro položio zakletvu za drugi mandat nakon izbora koje je opozicija bojkotirala.

Napetost se dodatno povećala kada se opozicijski lider Juan Guaido 23. siječnja proglasio za privremenog šefa države, što su podržale SAD i mnoge europske i latinoameričke države. Rusija, Turska, Kina, Iran, Bolivija i Meksiko podržavaju vlast venezuelanskog predsjednika Madura.

Dnevnik.ba