StoryEditor
u okolici šuice

GSS-ovci HBŽ-a spasili Livnjaka koji je zapeo u snijegu

Piše fena  /  16.04.2023., 14:17h

Pripadnici Gorske službe spašavanja Hercegbosanske županije (GSS HBŽ) spasili su u subotu muškarca iz Livna koji je s automobilom zaglavio u snijegu u okolici Šuice.

Naime, GSS Hercegbosanske županije u subotu u poslijepodnevnim satima dobio je dojavu od izgubljene muške osobe s područja Livna koja je s motornim vozilom zapela u snijegu negdje u okolici Šuice.

Na teren su izašla tri spašavatelja koja su izgubljenu osobu pronašla na lokalitetu Brljuša ispod Osjen glavice (najbliže mjesto Šujica), istaknuli su iz GSS-a HBŽ-a.

Također su pozvali sve građane da nikada sami ne odlaze u nepoznata neurbana područja, pogotovo u razdoblju loših vremenskih uvjeta i padalina.

"U današnjem vremenu kad je tehnologija preuzela glavnu riječ u svim sferama ljudskog djelovanja, nužno je upoznati se s osnovama funkcioniranja uređaja koje koristimo, što podrazumijeva poznavanje slanja svoje lokacije u slučaju da se izgubite. Poznate koordinate izgubljene osobe uvelike pomažu Gorskoj službi spašavanja, ubrzavaju tijek akcije, a samim time skraćuju i vrijeme pronalaska", poručili su spašavatelji.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 15:10