Article_Top_970x250

Grujičić proglasio pobjedu u Srebrenici

ponovljeni izbori

Grujičić proglasio pobjedu u Srebrenici

velj 21, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Pobjedu na ponovljenim izborima u Srebrenici proglasio je večeras zajednički kandidat srpskih stranaka za načelnika općine Mladen Grujičić.

On je poručio da je Srebrenica dobila starog novog načelnika i da je najbitnije da su izbori protekli bez problema i incidenata, prenosi Fena.

Grujičić je za ATV rekao da je dobro to što su se srpske stranke organizirale i odgovorile na sve podvale, te izrazio uvjerenje da će rezultat biti bolji nego 15. studenog 2020. godine.

On je dodao da takav rezultat govori o tome da ljudi u Srebrenici žele bolji život, ekonomski razvoj, suživot i da se nastave mnogi započeti projekti.

U Srebrenici su danas održani ponovljeni izbori mjesta za načelnika i Skupštinu općine. Glasanje je organizirano na 28 biračkih mjesta od kojih 26 redovnih i dva za glasanje birača u odsustvu u Gradačcu i Živinicama.

Središnje izborno povjerenstvo poništila je ranije rezultate izbora u studenom na 26 od 29 biračkih mjesta u Srebrenici, te na biralištima za glasanje u odsustvu za Srebrenicu u Živinicama i Gradačcu u FBiH.

Koalicija bošnjačkih stranaka Moja adresa Srebrenica bojkotirala je ove izbore i najavila žalbu Ustavnom sudu.

Dnevnik.ba