StoryEditor

Grude: Nesuđenoj snahi i njenoj obitelji prijetio ubojstvom i govorio da su šuge

Piše D  /  11.05.2018., 08:05h

Kako je priopćeno iz Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu, tužieljstvo je dokazalo da je Ivanković kriv zbog događaja koji se u kolovotu 2015. godine dogodio u Kolektivnom centru "Dubrava-Ružići" u Grudama.

Ivanković je tada, nezadovoljan činjenicom da se njegov sin zabavlja sa djevojkom iz tog centra, napao nju i njenu obitelj.

On je tada, kako je navedeno u presudi, u ranim jutarnjim satima došao do kamp-kućica u kojima žive oštećeni. Odmah po izlasku iz vozila počeo je vikati i psovati idući od vrata do vrata, lupajući i prijeteći oštećenima da će ih sve ubiti.

- U jednom trenutku nasilno ulazi u sobu oštećene I., hvata je rukama i odguruje, a nakon izlaska iz sobe fizički nasrće na oštećenu B., prijeteći da će zaklati i ubiti i nju i njezinu kćerku A. Sve vrijeme osuđeni je prijetio oštećenima da će ih sve istrijebiti, istjerati iz kampa, govoreći im da su šuge - navedeno je u presudi.

Izrečene prijetnje koje su to jutro oštećeni čuli izazvale su kod njih strah za život i sigurnost zbog čega su slučaj prijavili policiji.

- Tim postupkom osuđeni Miro Ivanković ugrozio je sigurnost više osoba i grubim vrijeđanjem, nasiljem, te osobito drskim ponašanjem ugrozio građanski mir - kazao je Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnošću Tužiteljstva ZHŽ.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 11:59