StoryEditor

Grubeša: Nedopustivo je da u Salakovcu budu smještene obitelji bivših ISIL-ovaca

Piše D  /  05.07.2019., 05:07h

"Ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac nije nadležna za upućivanje obitelji bivših terorista u prihvatni centar Salakovac, niti iza takve njezine izjave stoji Vijeće ministara BiH. Nedopustivo je da se u prihvatni centar u sjevernom dijelu Grada Mostara smjeste obitelji bivših pripadnika terorističke organizacije Islamske države koje se vraćaju iz Sirije i Iraka (ISIL). 

Kako kaže, ne vidi zašto bi oni ili njihov smještaj bili interes države BiH te dodaje kako imamo važnijih obitelji državljana BiH, za čiji smještaj se trebamo brinuti. 

"Nećemo dopustiti da se obitelji povratnika sa stranih ratišta stave ispred ozbiljno ugroženih obitelji u BiH koje poštenim radom pokušavaju prehraniti svoje članove i koji svojim postupanjem ne ugrožavaju položaj BiH u svijetu", kazao je ministar pravde BiH Josip Grubeša.

Podsjećamo, Borovac je ovog tjedna kazala kako Ministarstvo sigurnosti pravi procjene te da će obitelji ISIL-ovaca, ako nemaju gdje drugo boraviti, možda biti smještene u centar Salakovac.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 18:21