Zagreb, 14.07.2017. - Sjednica Hrvatskog sabora nastavljena je glasanjem o amandmanima na Ovršni zakon. Na fotografiji Nikola Grmoja. foto HINA/Lana SLIVAR DOMINIĆ/lsd-
StoryEditor
"KRAĐA HRVATSKIH PRAVA"

Grmoja za Dnevnik.ba o neuspjelim pregovorima: Jasno je koliko su Izetbegović i SDA štetni za BiH

Piše desk  /  20.03.2022., 17:21h
Pet od šest pregovaračkih stranaka su se usuglasile oko izmjena IZ, a SDA je odbijaći dogovor jasno pokazala da ne želi odustati od krađe političkih prava Hrvata u BiH, rekao je za Dnevnik.ba Nikola Grmoja, zastupnik MOST-a u Hrvatskom saboru.

 Grmoja ističe kako je i " ova runda pregovora između predstavnika Hrvatskog narodnog sabora i vodećih bošnjačkih političara pokazala je koliko je štetna i za opstojnost BiH opasna politika SDA i Bakira Izetbegovića.

"Želim poručiti gospodinu Izetbegoviću, kako se neovisno o njegovom nepristanku na izmjene Izbornoga zakona, Hrvatima prava neće više oduzimati, jer je svima postalo potpuno jasno da bez ravnopravnosti Hrvata nema stabilne i funkcionalne Bosne i Hercegovine", rekao je Grmoja. 

Očito su, dodaje, neki predvodnici bošnjačkih stranaka razgovarali samo da se pred međunarodnim akterima prikažu kao konstruktivni i željni dogovora, a u stvari već po ko zna koji put su pokazali da svojim protuhrvatskim pristupom žele Federaciju Bosne i Hercegovine učiniti potpuno bošnjačkim entitetom. 

"Mislim da je ova Izetbegovićeva rušilačka politika indikator da se Hrvati trebaju jasno okrenuti vlastitoj zaštiti i političko-teritorijalnoj organizaciji kako bi zaštitili svoju opstojnost i budućnost u Bosni i Hercegovini", izjavio je Grmoja za Dnevnik.ba. 

Dnevnik.ba

11. travanj 2024 14:27