Article_Top_970x250

Grmoja uz sliku Ultrasa poručio: "Hrvati u BiH trebaju imati svoju federalnu jedinicu"

saborski zastupnik

Grmoja uz sliku Ultrasa poručio: "Hrvati u BiH trebaju imati svoju federalnu jedinicu"

kol 28, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Jedan od čelnih ljudi Mosta i saborski zastupnik Nikola Grmoja kazao je danas kako podržava hrvatsku federalnu jedinicu u BiH. Grmoja je posredstvom društvenih mreža čestitao obljetnicu Hrvatske republike Herceg-Bosne poručivši, među ostalim, kako smatra da Hrvati u BiH trebaju imati svoju federalnu jedinicu.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Sve što hrvatski narod u Bosni i Hercegovini želi jest sloboda i ravnopravnost. Ništa više od onoga na što imaju pravo svi drugi narodi na svijetu. Jedini način dugotrajnog mira, stabilnosti i potpune ravnopravnosti sva tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini jest stvaranje federalnog državnog uređenja.

Vođen politikom da su svi hrvatski državljani, uključujući i Hrvate u BiH, nedjeljivi dio nacionalnog identiteta dajem potpunu političku podršku hrvatskoj federalnoj jedinici u BiH te borbi našeg naroda za istinsku ravnopravnost.

MOST je i do sada dosljedno podržavao i maksimalno pomagao težnje Hrvata u BiH za postizanjem pune konstitutivnosti i ravnopravnosti. Tako će biti i u budućnosti."

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250