StoryEditor
zastupnik Mosta

Grmoja: "Najviše onih koji igraju za Ruse sad ne daje rusofilne izjave"

Piše desk  /  25.11.2022., 09:38h

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja gostovao je u Novom danu na N1 televiziji, u kojem je govorio o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj i drugim političkim aktualnostima. Grmoja kaže kako se u saboru neće moći postići dvotrećinska većina oko obuke ukrajinskih vojnika.

"Vladajući guraju ovu temu kako bi podijelili političku scenu na one koji su za Ukrajinu, a to su vladajući, i na one koji su za Rusiju, a to je oporba", kaže Grmoja i dodaje da će vlada nastaviti gurati ovu temu kako bi skrenula pozornost s kriminala u Ini.

"Bez obzira kakav će biti ishod u saboru, iako je vidljivo da se krši Ustav, oni će nastaviti gurati ovu priču kako bi mogli govoriti da su oporbeni zastupnici ruski igrači ili trabanti Zorana Milanovića", kaže Grmoja.

Rekao je i kako se ne mogu povući paralele između obuke ukrajinskih vojnika ili odlaska hrvatskih na misiju u Afganistan i Kosovo. "Konzultirao sam se s više ustavnih stručnjaka i svi mi kažu kako bi ovakva odluka bila protuustavna i kako bi se oko obuke ukrajinskih vojnika morali dogovoriti vlada i predsjednik", rekao je Grmoja.

A hoće li sve ovo završiti pred ustavnim sudom? "Ja nemam povjerenja u Ustavni sud. On će odigrati za vladajuće, odugovlačit će priču i mislim da je cilj vladajućih da se o tome glasa u saboru kako bi odigrali igru prokazivanja ruskih igrača", smatra Grmoja i podsjeća na situaciju oko izbornih jedinica.

"Definitivno smatram kako u ovom sukobu, u ovom ratu ne trebamo prednjačiti. Trebamo biti solidarna saveznica unutar NATO pakta i sve svoje obveze trebamo ispoštovati", kaže Grmoja. Dodaje da najviše onih koji igraju za Ruse sad ne daje rusofilne izjave, ali rade na tome da održe i prošire ruski i mađarski gospodarski utjecaj u Hrvatskoj.

Dnevnik.ba

14. svibanj 2024 16:36