StoryEditor

Grmoja dobio užasne prijetnje: "Jesi li spreman gledati svoje najdraže kako leže u sanduku?"

Piše D  /  06.07.2021., 01:07h

Nakon što je novinarima danas u Saboru otkrio da je primio prijetnje smrću, kako prema sebi, tako i prema njegovoj obitelji  Mostov Nikola Grmoja na svom Facebooku objavio je dio poruka koje je dobio. "I sada molim i preklinjem sve koji me podupiru da na mržnju i uvrede nikad ne uzvraćamo mržnjom. Dopustimo drugima da slobodno iznose svoje stavove i uvjerenja, više se slušajmo a manje vrijeđamo", poručio je Grmoja u svojoj objavi. 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

Noćas sam u inbox na Facebooku primio prijetnje smrću upućene ne samo meni nego i mojoj obitelji! Uz salvu gnjusnih uvreda upućeno mi je nekoliko konkretnih i nedvosmislenih prijetnji, a najviše su me uznemirile one upućene mojoj obitelji.

Prvo poruka: “Jesi li spreman umrijet za svoja uvjerenja”, “Jesi li spreman gledat svoje najdraže kako leže u sanduku?” uz sliku djevojčice/djevojke, žene i starije žene u mrtvačkom sanduku kao i poruku “ Oj Nikola, neka neka, duboka te jama čeka” i mnoge druge prijetnje!

Da su prijetnje upućene samo meni ne bi to prijavljivao policiji ali ovako sam prisiljen. Ovo je posljedica medijske harange u kojoj mi nije bilo dopušteno da iznesem kritiku LGBTQ politika i propagande iako sam cijelo vrijeme pozivao na poštivanje svake ljudske osobe neovisno o uvjerenjima i seksualnoj orijentaciji.

I sada molim i preklinjem sve koji me podupiru da na mržnju i uvrede nikad ne uzvraćamo mržnjom. Dopustimo drugima da slobodno iznose svoje stavove i uvjerenja, više se slušajmo a manje vrijeđamo. Imajmo poštovanja za svakog čovjeka. Ova Hrvatska pripada svakom njenom građaninu, neovisno o vjeri, naciji i seksualnoj orijentaciji

Neću dopustiti da se svaka kritika agresivnih LGBTQ udruga i njihovih politika prikazuje kao mržnja i isključivost. To je put u totalitarizam. Branit ćemo naše vrijednosti, nećemo dopustiti da nam se nameću sulude ideje da su biološke datosti i rod nisu povezani te da je rod društveni konstrukt. Naše vrijednosti ćemo braniti i nećemo se dati ustrašiti. Kako bi se smirile tenzije namjeravam ne potencirati ovu temu do konačnog predstavljanja zakonskih rješenja koje planiram za jesen"

Podsjetimo, Mostov zastupnik, kojeg su neki mediji, političari i LGBTIQ udruge optužili za homofobni ispad i kopiranje totalitarne agende Viktora Orbana, naglasio je danas kako o pravima seksualnih manjina uopće nije govorio niti je u istoj rečenici spomenuo osobe homoseksualnih sklonosti i pedofile. 

Propaganda je jedno, a pravo nešto sasvim drugo, rekao je. "Svatko u slobodnoj zemlji može hodati za svoja prava i ja s tim nemam nikakvih problema“, odgovorio je na upit je li Zagreb Pride za njega propaganda.

Dnevnik.ba

 

25. travanj 2024 15:18