StoryEditor
saborski zastupnik

Grmoja: Ako je hrvatski nacionalizam vatra, Komšić je gorivo. Porazno je da mu je HRT dao prostor da se naruga Hrvatima u BiH

Piše desk  /  15.05.2022., 18:51h
Po riječima ovog zastupnika, Komšić je svjestan što radi.

Na gostovanje Željka Komšića u emisiji Nu2 komentar za portal Bild.ba dao je Nikola Grmoja, Mostov saborski zastupnik.

“Komšićeva bahatost vidljiva je od načina na koji se odjenuo za emisiju, do stila kojim je pričao u emisiji”, rekao nam je Grmoja.

Po riječima ovog zastupnika, Komšić je svjestan što radi.

“Pregršt floskula, jeftinih spinova i obmana. Komšić je jedan od najvećih krivaca jer BiH nije onakva kakvom bi je on navodno volio vidjeti. I što je najbolje on je toga apsolutno svjestan, ali nije ga briga. Svjestan je da će ponovno prevarom i glasovima Bošnjaka biti izabran za hrvatskog člana Predsjedništva”, kazao je Mostovac za Bild.ba.

Drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Grmoja vidi kao pogonsko gorivo za hrvatski nacionalizam.

“Ne zanima ga kako to utječe na opstojnost Bosne i Hercegovine, sve što njega zanima je njegov vlastiti politički probitak. Ako je hrvatski nacionalizam i radikalizam vatra od koje BiH treba strepiti, onda je upravo Komšić gorivo”, kazao je Grmoja za Bild.ba.

Ima zamjerku i na uređivačku politiku HRT-a.

“Nažalost, porazno je da mu je u emisiji poput ove danas i to na javnom servisu omogućeno da se opet naruga Hrvatima u BiH prije nego ih još jednom prevari i ponizi”, zaključio je Mostovac u izjavi za Bild.ba.

Dnevnik.ba

04. prosinac 2022 14:11