Bilateralni sastanak ministra Grlića Radmana s ministrom vanjskih poslova Helenske Republike DendiasomFOTO: MVP RH -
StoryEditor
hrvatski šef diplomacije

Grlić Radman: Stanje u BiH politički neodrživo i neperspektivno

Piše fena  /  21.01.2022., 20:37h
Trenutno stanje u BiH politički je neodrživo i neperspektivno, kazao je u petak u Medulinu hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

On je nakon sastanka s grčkim kolegom Nikosom Denidasom rekao kako je nužno što prije postići dogovor oko izbornog zakona, kako bi Bosna i Hercegovina bila država u kojoj su jednakopravni svi njezini konstitutivni narodi i svi njezini građani. 

Pozvao je sve političke aktere u BiH da budu hrabri, mudri i odlučni i da "podrže proces koji će dovesti do jačanja povjerenja građana i pravednih izbora koji će eliminirati sve oblike nejednakosti i diskriminacije i u konačnici značiti boljitak za Bosnu i Hercegovinu. 

Grlić Radman je ponovio stav hrvatske vanjske politike o promjeni izbornog zakona u BiH prije izbora 2022. kako bi se onemogućilo da brojniji Bošnjaci biraju hrvatske predstavnike u Domu naroda te hrvatskog člana predsjedništva.

"Grčka nema nikakav interes u BiH osim da ona postane stabilna zemlja i prosperitetna na putu prema europskoj budućnosti i smatram da ondje nema mjesta nikakvom nacionalizmu", kazao je Denidas, dodavši da se izborni zakon u BiH treba čim prije donijeti, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

19. svibanj 2022 06:54