Article_Top_970x250

Grlić Radman: 'Ne mogu biti mason jer sam rimokatolik'

Ministar vanjskih i europskih poslova RH

Grlić Radman: 'Ne mogu biti mason jer sam rimokatolik'

velj 20, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

"U svakom slučaju treba postojati određeni postupak koji treba dogovoriti, ovo je svakako njegov propust", smatra Grlić Radman.

Ministar vanjskih i europskih poslova RH Gordan Grlić Radman izjavio je u četvrtak da je propust bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića što je zatajio podatak da je član lože slobodnih zidara te kako je to trebao reći prilikom kandidature.

"Prema tome propust je bivšeg GDO-a što je zatajio, trebao je kazati ako postoji nešto što ga opterećuje, ili što unosi eventualnu kasniju diskreditaciju. Upravo je ova Vlada promijenila zakonski okvir omogućujući javni natječaj kako bi izbor bio transparentan", rekao je Grlić Radman novinarima uoči sjednice Vlade.

Na pitanje je li normalno da Jelenić nije prošao sigurnosnu provjeru, Radman kaže kako uvijek postoji moralna odgovornost te kako je svakog ministra premijer Andrej Plenković pitao postoji li nešto što bi bilo dobro znati.

"To je moja onda odgovornost. Ako zatajim nešto, zatajio sam i povjerenje predsjednika Vlade", ustvrdio je Grlić Radman. Treba li postojati sigurnosna provjera za kandidate za glavnog državnog odvjetnika, Grlić Radman kaže kako ne može prejudicirati neku odluku.

"U svakom slučaju treba postojati određeni postupak koji treba dogovoriti, ovo je svakako njegov propust", smatra Grlić Radman. Ministar je kazao kako on nije mason te da ne zna zašto bi i bio jer je on osobno rimokatolik. Na pitanje bi li onda bilo sporno da je Jelenić bio član Opusa Dei, Grlić Radman nije odgovorio, prenosi Hina.

Dnevnik.ba