Doha, 13.12.2022 - Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman posjetili su hrvatske nogometaše u hotelu Hilton Doha pred današnju polufinalnu utakmicu Svjetskog nogometnog prvenstva Katar 2022, Argentina - Hrvatska. Na slici Gordan Grlić Radman dao je izjavu za medije.HINA/ DAMIR SENČAR/ DS -
StoryEditor
mvep rh:

Grlić Radman katarskom kolegi čestitao na uspješno organiziranom svjetskom prvenstvu

Piše hina  /  13.12.2022., 11:43h

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u utorak je u Dohi svom katarskom kolegi čestitao na uspješno organiziranom Svjetskom prvenstvu u nogometu, a katarski ministar je Hrvatskoj čestitao na prolasku u polufinale, priopćio je MVEP.

"Ministar je čestitao domaćinu na uspješno organiziranom svjetskom prvenstvu u nogometu, dok je katarski ministar čestitao hrvatskoj reprezentaciji na prolasku u polufinale", kaže se u priopćenju Ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP).

Hrvatska polufinalnu utakmicu igra u utorak protiv Argentine, a tom će meču nazočiti Grlić Radman i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Grlić Radman je Mohammedu bin Abdulrahman bin Jassim Al-Thaniju rekao i kako je Katar važan partner Europske unije u regiji te je pozdravio posvećenost te zemlje bliskoistočnom miru i stabilnosti.

Hrvatski ministar katarskom je kolegi istaknuo planove Hrvatske za proširenje LNG terminala na Krku te je govorio o luci Rijeka kao infrastrukturnom objektu od strateške važnosti koji omogućava najkraće dostavne pravce prema srednjoj i jugoistočnoj Europi, stoji u priopćenju. 

Dvojac je razgovarao i o održavanju gospodarskog foruma sljedeće godine koji bi okupio hrvatske i katarske poduzetnike kako bi imali priliku izravno razmijeniti poslovne ideje i realizirati nove projekte, dodaje se u priopćenju.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 10:55