StoryEditor

Grlić Radman: Jednakopravnost, put do politički stabilne i funkcionalne BiH

Piše D  /  22.02.2021., 11:02h

“Imali smo dobru, afirmativnu raspravu. Blinken je rekao da se Sjedinjene Države doista sadržajno vraćaju multilateralizmu, spomenuvši pritom povratak Pariškom sporazumu o klimi, zajedničko djelovanje u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji i drugim multilateralnim organizacijama”, rekao je Grlić Radman, prenosi Hina.

U raspravi o diversifikaciji energetskih izvora Blinken je pohvalio početak rada LNG terminala na Krku, dodao je Grlić Radman.

Druga tema je bila euroatlantska budućnost zemalja zapadnog Balkana.

Grlić Radman kaže da je u raspravi naglasio važnost Bosne i Hercegovine kojoj treba pomoći da postane politički stabilna i funkcionalna, osiguravanjem jednakopravnosti triju konstitutivnih naroda i ostalih građana.

EU računa na povratak SAD-a na zapadni Balkan, gdje ćemo zajedno raditi na stabilnosti i funkcionalnosti ne samo Bosne i Hercegovine, nego i svih zemalja zapadnog Balkana, rekao je.

Visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell također je rekao da je jačanje suradnje EU-a i SAD-a na zapadnom Balkanu bila jedna od prvih tema današnjeg razgovora.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 10:44