StoryEditor

Grizelj: Grude su sredina iz koje se najmanje odlazi

Piše D  /  28.06.2020., 05:06h

Općina Grude, iako po broju stanovnika jedna od manjih u BiH, danas je jedan od lidera u gospodarskom napretku te primjer koji pokazuje kako sinergija općinske administracije i gospodarstvenika može dovesti do napretka u kontekstu stvaranja novih radnih mjesta.

Grudski načelnik Ljubo Grizelj u intervjuu za Večernji list osvrnuo se na dva dosadašnja mandata na čelu ove prosperitetne općine zapadne Hercegovine, kazavši kako kao najveće postignuće svih aktera u Grudama vidi stvaranje pozitivne klime za ulaganja i razvoj poduzetništva, a što je rezultiralo brojnim projektima.

Za Večernji lista BiH grudski načelnik Grizelj kazao je da je najviše ponosan na činjenicu da je on sa svojim timom uspio svoje sugrađane zainteresirati i maksimalno motivirati za organizaciju života ovdje. – Probudila se svijest da im nitko neće ništa darovati, već da se sami moraju pobrinuti o svemu. To je najveće postignuće. Sve drugo, gospodarstvo, projekti i socijalna slika, kultura i sport dođu nakon toga – kazao je prvi čovjek Gruda.

U projektnom smislu naglasio je kako se intenzivno radilo na svim područjima odgovornosti općinske uprave. – Tu bih svakako izdvojio projekt poslovne zone, projekte prometne, komunalne, školske infrastrukture, turizma, kao i avanturističkog parka koji smo razvijali.

Dakle, čini mi se da smo uložili u sva područja života. Jesmo li zadovoljni, to bih pitanje postavio na idućim izborima našim građanima. Izbori su najbolje vrijeme kada se može dati i najbolja ocjena – kazao je Grizelj. Ističe da se grudsko rukovodstvo trudilo slati pozitivnu poruku i zainteresirati ljude za razvoj ovoga kraja. – Razvoj poduzetničke infrastrukture, a pogotovo u kontekstu poslovne zone, važan su preduvjet za generiranje uspjeha. Gruđani su to postigli zahvaljujući svojoj marljivosti, predanosti radu, stvaranju svijesti o tomu da im neće nitko drugi rješavati njihova pitanja.

Država je ta koja stvara uvjete te smo krenuli u projekt poslovne zone i, evo, prije nekoliko dana imali smo skup investitora u poslovnoj zoni, gdje smo okupili njih 18. Treba navesti kako su općinske investicije, odnosno investicije javnog sektora, Elektroprivrede, HT-a već između tri i pol i četiri milijuna maraka.

Sve realiziramo uz dobru suradnju sa županijskom i federalnom razinom. Istodobno, privatni investitori već u ovoj fazi investirali su desetke milijuna maraka. Ne bih želio upasti u samohvalu, ali radili smo svoj posao, dakle, ono što nam je zadaća – kazao je Grizelj istakvnuši misao kako su Grude, uz sve probleme koji postoje, sredina iz koje se najmanje odlazi. – A to je potvrda da radimo posao – zaključio je.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 11:54