Article_Top_970x250

Grizelj: Grude su sredina iz koje se najmanje odlazi

načelnik općine

Grizelj: Grude su sredina iz koje se najmanje odlazi

lip 28, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Za Večernji lista BiH grudski načelnik Grizelj kazao je da je najviše ponosan na činjenicu da je on sa svojim timom uspio svoje sugrađane zainteresirati i maksimalno motivirati za organizaciju života ovdje.

Općina Grude, iako po broju stanovnika jedna od manjih u BiH, danas je jedan od lidera u gospodarskom napretku te primjer koji pokazuje kako sinergija općinske administracije i gospodarstvenika može dovesti do napretka u kontekstu stvaranja novih radnih mjesta.

Grudski načelnik Ljubo Grizelj u intervjuu za Večernji list osvrnuo se na dva dosadašnja mandata na čelu ove prosperitetne općine zapadne Hercegovine, kazavši kako kao najveće postignuće svih aktera u Grudama vidi stvaranje pozitivne klime za ulaganja i razvoj poduzetništva, a što je rezultiralo brojnim projektima.

Za Večernji lista BiH grudski načelnik Grizelj kazao je da je najviše ponosan na činjenicu da je on sa svojim timom uspio svoje sugrađane zainteresirati i maksimalno motivirati za organizaciju života ovdje. – Probudila se svijest da im nitko neće ništa darovati, već da se sami moraju pobrinuti o svemu. To je najveće postignuće. Sve drugo, gospodarstvo, projekti i socijalna slika, kultura i sport dođu nakon toga – kazao je prvi čovjek Gruda.

U projektnom smislu naglasio je kako se intenzivno radilo na svim područjima odgovornosti općinske uprave. – Tu bih svakako izdvojio projekt poslovne zone, projekte prometne, komunalne, školske infrastrukture, turizma, kao i avanturističkog parka koji smo razvijali.

Dakle, čini mi se da smo uložili u sva područja života. Jesmo li zadovoljni, to bih pitanje postavio na idućim izborima našim građanima. Izbori su najbolje vrijeme kada se može dati i najbolja ocjena – kazao je Grizelj. Ističe da se grudsko rukovodstvo trudilo slati pozitivnu poruku i zainteresirati ljude za razvoj ovoga kraja. – Razvoj poduzetničke infrastrukture, a pogotovo u kontekstu poslovne zone, važan su preduvjet za generiranje uspjeha. Gruđani su to postigli zahvaljujući svojoj marljivosti, predanosti radu, stvaranju svijesti o tomu da im neće nitko drugi rješavati njihova pitanja.

Država je ta koja stvara uvjete te smo krenuli u projekt poslovne zone i, evo, prije nekoliko dana imali smo skup investitora u poslovnoj zoni, gdje smo okupili njih 18. Treba navesti kako su općinske investicije, odnosno investicije javnog sektora, Elektroprivrede, HT-a već između tri i pol i četiri milijuna maraka.

Sve realiziramo uz dobru suradnju sa županijskom i federalnom razinom. Istodobno, privatni investitori već u ovoj fazi investirali su desetke milijuna maraka. Ne bih želio upasti u samohvalu, ali radili smo svoj posao, dakle, ono što nam je zadaća – kazao je Grizelj istakvnuši misao kako su Grude, uz sve probleme koji postoje, sredina iz koje se najmanje odlazi. – A to je potvrda da radimo posao – zaključio je.

Dnevnik.ba