Article_Top_970x250

Greta Thunberg ruga se Trumpovom odlasku: "Čini se kao vrlo sretan starac..."

klimatska aktivistica

Greta Thunberg ruga se Trumpovom odlasku: "Čini se kao vrlo sretan starac..."

sij 20, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: EPA/ Twitter

Nakon što je Donald Trump danas posljednji put napustio Bijelu kuću, mnogi su proslavili kraj njegovog mandata na društvenim mrežama, a među njima i klimatska aktivistica Greta Thunberg.

Greta je objavila Trumpovu fotografiju nakon njegovog oproštajnog govora, a prije ukrcavanja u helikopter. "Čini se kao vrlo sretan starac koji se raduje svijetloj i predivnoj budućnosti. Tako lijepo za vidjeti", našalila se uz fotografiju.

Aktivistica koja je nedavno proslavila 18. rođendan, ali i pojavila se na poštanskoj marki, referirala se na reakciju Donalda Trumpa na njezin govor na klimatskom samitu UN-a 2019. godine, kad joj je on na Twitteru poručio: "Čini se kao sretna mlada djevojka koja se raduje svijetloj i predivnoj budućnosti. Tako lijepo za vidjeti."

Greta tad nije odgovorila direktno na Trumpov tvit, no promijenila je opis profila na Twitteru, a sad, 18 mjeseci kasnije, ponovo se sjetila te Trumpove rečenice. No, sada ni Trump neće reagirati na njezinu objavu jer mu je Twitter izbrisao profil.

Njezin tvit u samo dva sata dobio je više od 280 tisuća lajkova, prenosi Index.

Dnevnik.ba