Article_Top_970x250

Grdovića izbacili iz HDZ-a: "Pusti budale, pa ja sam radio za njih da naštetimo Škori"

popularni pjevač

Grdovića izbacili iz HDZ-a: "Pusti budale, pa ja sam radio za njih da naštetimo Škori"

srp 08, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: PIXSELL

Pjevač je na parlamentarnim izborima bio na listi HGS-a Željka Keruma, a njegovo članstvo u HDZ-u tako prestaje po sili statuta iako šef gradskog ogranka stranke kaže: Neću ga izbaciti!

Popularni hrvatski pjevač Mladen Grdović (61) više nije član HDZ-a, priopćili su iz podružnice Zadarske županije te stranke za portal Zadarski.hr.

Grdović je na parlamentarnim izborima održanim prošlu nedjelju bio kandidat Hrvatske građanske stranke Željka Keruma u 10. izbornoj jedinici i osvojio 364 preferencijalna glasa, ali nije ušao u Sabor. No time se ogriješio o statut HDZ-a.

"Mladen Grdović je bio član HDZ-a. Njegovo članstvo je prestalo po sili Statuta HDZ-a, danom kandidiranja na Izborima za zastupnike u Sabor RH 2020. na drugoj listi. Naime, odredba članka 21. točka d) Statuta HDZ-a propisuje da, članstvo u HDZ-u prestaje kandidiranjem člana HDZ-a na izborima bez suglasnosti stranke", poručili su u priopćenju iz županijskog HDZ-a.

Podsjetimo, Grdović je u utorak u razgovoru za 24sata rekao kako je njegova kandidatura na izborima smišljena kako bi, u dogovoru s HDZ-om, naštetio Škori.

- Odradio sam što sam trebao i uspio sam. Sve je to bio dogovor s HDZ-om. Izlazak na ove izbore je bio da pripremimo teren za lokalne izbore, na kojima će Kerum pobijediti za gradonačelnika Splita. Sve to on zna - rekao je Grdović.

Predsjednik gradskog ogranka HDZ-a Zadar Joso Nekić, pak, imao je drugačije mišljenje od onoga županijskog.

- Za našu stranku s preko 3500 članova to su beznačajne stvari. Ne znam je li Grdović naš čkan i to za nas nije bitno. Neću Grdovića izbaciti! Slobodno napišite da imam dvostruke kriterije - rekao je za Zadarski.hr.

A sam Grdović ponovio je stav o sudjelovanju na izborima protiv Škore.

- Ja sam radio da dobije HDZ, oni sami ne znaju što sam za njih napravio. Pusti te budale što svašta govore o meni po Zadru i Arbanasima. Oduvijek sam bio u stranci, moje srce je tu, u HDZ-u, i zna se što sam sve radio za stranku - rekao je Grdović.

Dnevnik.ba