StoryEditor
huliganski neredi u ateni

Grčka tek sada počela s uhićenjima AEK-ovih navijača, prošlo je 5 mjeseci od sukoba

Piše desk  /  06.12.2023., 13:05h

Danas je završilo ispitivanje osumnjičenih BBB-a koje tužiteljstvo tereti za sudjelovanje u kolovoškim neredima. U idućim danima sud bi trebao donijeti odluku o zahtjevima za ukidanje istražnog zatvora.

N1 iz izvora bliskih ovom slučaju doznaje da su u međuvremenu počela privođenja i navijača AEK-a zbog sudjelovanja u tučnjavi s BBB-ima. Za sada su privedena četvorica, uz onog ranije osumnjičenog za ubojstvo 29-godišnjeg Michalisa Katsourisa. On je zadobio ubod o nadlakticu uslijed čega je iskrvario.

U sudskom spisu osim DNK vještačenja, nalazi se i toksikološki nalaz sa Katsourisa, prema kojem je u krvi imao brojna opojna sredstva. Osim toga, u njegovom dosjeu zabilježeno je i sudjelovanje u obračunu s navijačima PAOK-a u Francuskoj.

Novi detalj je i podatak da je jedan od noževa za koji se vjeruje da je korišten za smrtno ranjavanje Katsourisa nađen čak dva kilometara od mjesta događaja.

Na snimkama video nadzora, kaže nam izvor koji ju je pregledao, vide se deseci noževa u rukama navijača AEK-a.

Posjetimo, Grci su nakon sukoba uhitili samo 100-tinjak pripadnika Bad Blue Boysa i mjesecima nisu uhitili nijednog navijača AEK-a, premda je više BBB-a nakon sukoba imalo ubodne rane, navijači grčkog kluba su u sukobu koristili i motovoljeve koktele. 

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 04:29