StoryEditor
stigli uhidbeni nalozi

Grci od Hrvatske traže izručenje još desetak Boysa

Piše hina  /  23.09.2023., 10:39h

U Zagreb su stigli Europski uhidbeni nalozi za navijače koji su nakon nereda pobjegli iz Grčke, piše danas Jutarnji list pozivajući se na neslužbene izvore.

"Uhitite i izručite nam ove Bad Blue Boyse" - navedeno je to u zahtjevu grčkih vlasti s listom od desetak imena Dinamovih navijača koje sumnjiče da su sudjelovali u neredima u Ateni večer uoči utakmice 2. pretkola Lige prvaka između AEK-a i Dinama 7. kolovoza, u kojima je smrtno stradao 29-godišnji navijač AEK-a Michalis Katsouris.

Da su Europski uhidbeni nalozi stigli hrvatskom pravosuđu, potvrđeno je neslužbeno iz više izvora u pravosuđu, ali tko je na listi osoba za koje su zainteresirane grčke vlasti i za što ih točno terete, nismo uspjeli doznati, navodi Jutarnji.

Da su izdani Europski uhidbeni nalozi (EUN), potvrdio je i izvor blizak Bad Blue Boysima i njegova se informacija pokazala točnom, ali ni on ne zna za što se točno terete hrvatski navijači. 

Što kaže policija?

List je pitao MUP jesu li dobili EUN-e, hoće li po njima postupati i u kojem roku. Njihov je odgovor vrlo znakovit: "Iz taktičkih razloga takve informacije ne potvrđujemo."

Kako se neslužbeno doznaje, radi se o navijačima koji su bili registrirani prilikom ulaska u Grčku, njihova je imena grčkim vlastima dostavio hrvatski MUP prije nego što su krenuli u Grčku, ali su oni nakon nereda uspjeli napustiti tu zemlju.

Pobjegli trajektom?

Kako su rekonstruirale grčke vlasti, većina njih prvo je trajektom otputovala u Italiju te se kopnenim putem vratila u Hrvatsku.

Među onima čija su imena bila na popisu navijača koji su se vratili su i neki istaknuti vođe BBB-a, za koje se spekuliralo da su također sudjelovali u neredima ili imali značajnu ulogu u incidentima koji su završili smrtonosnim ozljedama Michalisa Katsourisa, piše Jutarnji.

Dnevnik.ba

07. prosinac 2023 18:16